Live

Trump și-a angajat doi noi avocați pentru a-l apăra în procesul de impeachment, după ce mai mulți l-au părăsit

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump și-a angajat doi noi avocați, înaintea procesului de impeachment din fața Senatului SUA, după ce mai mulți l-ar fi părăsit. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump a anunţat, duminică, că a angajat doi noi avocaţi pentru a-l apăra în procesul în care e pus sub acuzare, programat să înceapă pe 9 februarie, informează AFP.

Anunţul vine după informațiile apărute sâmbătă în presă, potrivit cărora cinci avocaţi (dintre care doi ar fi urmat să conducă echipa juridică) au renunţat să-l reprezinte, din cauza dezacordurilor legate de linia de apărare.

"Avocaţii pledanţi foarte respectați" David Schoen şi Bruce L. Castor Jr vor conduce acum echipa, a anunţat Trump, într-un comunicat.

Castor a făcut carieră în domeniul dreptului penal, în timp ce Schoen este specialist în "procese pentru drepturile civile din Alabama şi apărare penală federală în New York, inclusiv pentru gulere albe (persoane cu funcţii de conducere în structuri statale sau private) şi alte cazuri complexe".

Schoen a colaborat anterior cu echipa de apărare a lui Trump şi cei doi "cred că punerea sub acuzare este neconstituţională", arată comunicatul.

Donald Trump a dorit ca avocaţii săi să continue să argumenteze teza fraudei electorale masive care a dus la victoria democratului Joe Biden, mai degrabă decât să se concentreze asupra inculpării unui preşedinte care nu mai este în funcţie, indicase CNN, care preciza că fostul preşedinte nu este dispus să discute pe acest subiect.

Procesul lui Donald Trump pentru "incitare la insurecţie", după ocuparea Capitoliului pe 6 ianuarie de către susţinători ai săi, urmează să înceapă pe 9 februarie.

Cu doar cinci senatori republicani dispuşi să se alăture votului celor 50 de senatori democraţi împotriva fostului preşedinte, este puţin probabil ca majoritatea de două treimi necesară, adică 67 de senatori, să fie atinsă.

Pe de altă parte, votarea unei moţiuni de cenzură ar avea nevoie de votul a cel puţin zece senatori republicani pentru a avea şansa de a fi adoptată, opţiune pe care unii o consideră posibilă.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Senatori americani, despre alegerile din România: Condamnăm manipularea de către Putin a TikTok, controlată de Partidul Comunist Chinez

Trump numeşte consilier un apropiat ieșit din închisoare. „A fost tratat oribil”

De ce va avea Donald Trump mai multă putere decât intenționau părinții fondatori ai SUA

Republicanii au câștigat controlul Senatului american (proiecții)

Partenerii noștri