Live

SUA: O treime din generaţia „Millennials” aprobă comunismul și ar vota candidați de extremă stânga

Data publicării:
Foto: Guliver/ Getty Images

O treime dintre oamenii din generaţia „Millennials”, respectiv cei născuți în perioada 1981-1996, ar vota în 2020 cu candidaţii de extremă stânga, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat la cererea Victims of Communism Memorial Foundation, un ONG cu sediul în Washington, SUA.  O proporție de 36% dintre aceştia spun că aprobă comunismul, comparativ cu 28%, în 2018.

Potrivit YouGov, capitalismul a pierdut din popularitate, fiind sprijinit doar de jumătate dintre cei din generaţia „Millennials”, scrie Mediafax.

Socialismul a pierdut din suporteri în toate grupele de vârstă, cu excepţia „generaţiei tăcute” (peste 74 de ani) şi a celei „Millennials”, din care 70% ar vota pentru un candidat socialist.

Potrivit rezultatelor aceluiaşi sondaj, 22% dintre cei din generaţia „Millennials” cred că „societatea ar fi mai bună dacă s-ar elimina ideea proprietății private”.

De asemenea, 45% dintre cei din generaţiile „Millennials” și „Z” (succesoarea) consideră că „studiile superioare ar trebui să fie gratuite”.

În ceea ce privește cea mai mare amenințare pentru pacea lumii, 27% din toate generațiile arată spre președintele american Donald Trump, 22%, spre liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, iar 15% l-au ales pe președintele rus Vladimir Putin, arată marketwatch.com.

„Amnezia istorică în ceea ce priveşte pericolele comunismului şi socialismului se manifestă pe deplin în raportul de anul acesta”, comentează Marion Smith, directorul executiv al ONG-ului. „Atunci când nu ne educăm generația mai tânără în ceea ce priveşte adevărul istoric al celor 100 de milioane de victime ucise de regimurile comuniste în ultimul secol nu ar trebui să fim surprinşi de disponibilitatea ei de a îmbrăţişa ideile marxismului”, a mai spus Smith, care s-a arătat tulburat de rezultatele sondajului de anul acesta.

Sondajul a fost realizat în rândul populației americane care a împlinit vârsta de 16 ani.

Citiți și:  A murit meritocrația? Cum se explică avântul idealismului socialist și al populismului în societățile occidentale

Generația care tace și face. „Milenialii” mai au de așteptat

De ce sunt milenialii mai defavorizați decât generația părinților, deși sunt mai bine pregătiți

Cele 6 caracteristici principale ale micro-generației „Xennial” și cum se deosebește de „mileniali”

Sunt narcisiști și nu pot trăi fără tehnologie. Cum va arăta lumea generațiilor Z și Alfa?

Eşecul şi Generaţia Z. Cum reacţionează tinerii care au acum cel mult 30 de ani

Editare web: Luana Păvălucă

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Furie în Ungaria după ce un consilier al lui Orban a sugerat că era mai bine dacă maghiarii nu se opuneau invaziei sovietice din 1956

Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria. „Aşteptaţi-vă la probleme la scară planetară”. Reacția MAE

80 de ani de la incredibila zi de 23 august 1944. Cum a avut loc și ce a reprezentat sub comunism și tranziție. Ce înseamnă astăzi?

Legea prin care supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor preluate abuziv de comuniști a fost promulgată

Partenerii noștri