Mii de avocați cer suspendarea licenței în drept a lui Rudy Giuliani: „Atitudinea lui întrece limita și ne distruge democrația”
Mii de avocați, dar și un fost ministru al justiției cer suspendarea licenței de avocatură a lui Rudy Giuliani pentru afirmațiile sale nefondate în ceea ce privește fraudarea alegerilor prezindențiale din SUA, transmite Agerpres.
Lista care îl vizează pe avocatul personal al lui Donald Trump cuprinde numele a peste 3.100 de avocați ai barourilor din 48 din cele 50 de state federale, a unui fost ministru al justiției, precum și peste 4.000 de semnatari fără legătură cu avocatura, dar care se descriu ca fiind "cetăţeni preocupaţi" din statele unde Giuliani a încercat să conteste rezultatul votului.
„Semnatarii sunt avocaţi şi cetăţeni obişnuiţi din toată ţara care au văzut că atitudinea lui Giuliani întrece limita şi ne distruge democraţia.
Giuliani nu vrea sau nu poate să se oprească din răspândit despre fraudarea alegerilor şi de fiecare dată când minte divizează societatea”, a declarat Christine Chung, fost procuror districtual în New York.
La sfârşitul lui ianuarie, un grup de avocaţi marcanţi a cerut autorităţilor judiciare din New York să-i suspende licenţa lui Giuliani pentru afirmaţiile false din plângerile post-alegeri în instanţe şi pentru că i-a îndemnat pe susţinătorii lui Trump să acţioneze cu „dreptul celui mai puternic” cu puţin înainte ca aceştia să ia cu asalt Capitoliul, la 6 ianuarie.
Giuliani, dat în judecată pentru defăimare
Totodată, Compania Dominion Voting Systems, căreia îi aparțin echipamentele pentru vot folosite la alegerile din Statele Unite, l-a dat în judecată pe Rudy Giuliani, pe care îl acuză de defăimare pentru că, prin aparițiile sale la televiziune, dar și pe podcastul său, a răspândit „Marea Minciună” despre fraudele care ar fi avut loc la alegeri.
Compania îi cere lui Giuliani despăgubiri de peste 1,3 miliarde de dolari.
Cu toate acestea, Giuliani nu pare însă să dea înapoi, iar într-o apariţie la o emisiune a fostului consilier al Casei Albe Steve Bannon, săptămâna trecută, a afirmat că tulburările din 6 ianuarie de la Capitoliu au fost de fapt un complot al aşa-zisului comitet de acţiune politică Lincoln Project, creat la sfârşitul lui 2019 de foşti şi actuali republicani pentru a împiedica realegerea lui Trump.
Grupul a calificat aceste alegaţii drept „un exemplu tipic de defăimare”.
Editor : I.C
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News