Tranzacţie uriaşă pe piaţa media şi a telecomunicaţiilor în ciuda lui Trump
Se prefigurează una dintre cele mai mari tranzacţii de pe piaţa media şi a telecomunicaţiior: instanţa americană le-a permis celor AT&T să preia Time Warner, în schimbul a 85 de miliarde de dolari.
Povestea tinerei din Bihor care e vedetă în online cu postările din ferma pe care o conduce
Un tânăr de 19 ani din Maramureș a fost înjunghiat mortal de un adolescent de 17 ani. Atacatorul a fost dus la audieri
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Inundațiile din Spania: O femeie a rămas blocată trei zile într-o mașină, alături de corpul neînsuflețit al cumnatei sale
Tarantula, noul animal de companie la modă printre români
Industria mineritului din România ajunge la fier vechi, furată bucată cu bucată. Acuzații grave la CEO Oltenia
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Circulație blocată în Timișoara. Un tramvai abia scos pe traseu, a deraiat
Un român a murit pe un şantier din Italia, după ce un zid s-a prăbuşit peste el
Preia, cu alte cuvinte, nume mari din portofoliul companiei - precum HBO şi CNN. E un acord pe care administraţia Trump a încercat să-l blocheze, dar demersul Casei Albe nu a avut sorţi de izbândă în instanţă. Decizia poate fi atacată, dar e una de importanţă majoră. Acordul urmează să fie finalizat săptămâna viitoare şi, potrivit Reuters, încheierea lui reprezintă un moment de răscruce în industria media, complet schimbată de jucători precum Netflix - care produc propriul conţinut şi îl vând online, contra unor abonamente.
Televiziunile clasice prin cablu, aşadar, sunt ameninţate, pierd teren. Dar această fuziune ar putea reprezenta un precedent. Ar putea declanşa o cascadă de achiziţii a unor producători de filme de către companii de televiziune.
Comcast încearcă, de pildă, de ceva vreme să pună mână pe unele active ale Twenty-First Century Fox. Administraţia Trump a vrut să blocheze acordul invocând o prea mare concentrare. Dar judecătorii au stabilit că e vorba de o fuziune verticală, şi nu una pe orizontală - între competitori. Asta pentru că Time Warner creează conţinut media, iar AT&T îl distribuie. Fuziunea, care include datoriile, va fi a patra mare preluare care a avut loc vreodată în industria telecomunicaţiilor, mediei şi divertismentului, potrivit datelor Thomson Reuters. De asemenea, ar fi al 12-lea cel mai mare acord de acest fel la nivelul tuturor industriilor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News