Live

Donald Trump, primele declarații după condamnare: Un proces trucat pus la cale de administrația Biden

Data publicării:
Donald Trump este primul fost președinte american condamnat. Foto: Profimedia

Fostul preşedinte Donald Trump a calificat procesul de la New York în privinţa banii tăinuiţi, unde a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare, drept o „ruşine” şi un „proces măsluit”, relatează CNN.

„Nu am făcut nimic greşit. Sunt un om absolut nevinovat”, a declarat Trump după ce a părăsit sala de judecată.

Înainte de a părăsi sala de judecată, un Donald Trump roşu la faţă şi încruntat, a dat mâna scurt cu fiul său Eric. Atât tatăl, cât şi fiul păreau supăraţi.

Trump a declarat că „verdictul real va fi dat pe 5 noiembrie de către popor”, referindu-se la alegerile prezidenţiale unde candidează din partea republicanilor pentru a ajunge din nou la Casa Albă şi a-şi lua revanşa în faţa lui Joe Biden, preşedintele democrat, care l-a învins în cursa din 2020.

„Ei ştiu ce s-a întâmplat aici şi toată lumea ştie ce s-a întâmplat aici”, a spus Trump, potrivit CNN, citată de News.ro.

Fostul preşedinte a răbufnit împotriva procurorului districtului Manhattan şi a administraţiei Biden, despre care susţine că au influenţat cazul. „A fost o decizie trucată din prima zi”, a afirmat el.

„Întreaga noastră ţară este manipulată în acest moment”, le-a spus Trump reporterilor după ce a părăsit sala de judecată. „Acest lucru a fost făcut de administraţia Biden pentru a răni sau a afecta un adversar, un adversar politic”, a continuat fostul preşedinte. 

Donald Trump, fost președinte al Statelor Unite: Este o rușine, a fost un proces trucat, condus de un judector conflictual și corupt. Adevăratul verdict va fi pe 5 noiembrie și-l vor da oamenii, iar ei știu ce s-a întâmplat aici, toată lumea știe asta. Avem de-a face cu un procuror susținut de Soros. Nu am făcut nimic greșit, sunt cât se poate de nevinovat și e în regulă, lupt pentru țara noastră, pentru Constituția noastră. Totul a fost pus la cale de administrația Biden și vom continua să luptăm până când vom învinge.

Juraţii l-au găsit joi pe Donald Trump vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare, după ce au deliberat timp de aproape 12 ore. El este primul preşedinte din istoria SUA care a fost judecat penal şi a fost găsit vinovat.

„Vom continua să luptăm, vom lupta până la capăt şi vom câştiga, pentru că ţara noastră s-a dus naibii”, a mai spus Trump joi, adăugând: „Nu mai avem aceeaşi ţară, avem o mizerie divizată”.

„Vom lupta pentru Constituţia noastră. Acest lucru este departe de a se fi terminat”, a promis el în faţa tribunalului din Manhattan.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump îl învinuiește pe Volodimir Zelenski pentru declanșarea războiului cu Rusia

Zelenski, mesaj șocant către Trump: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”

Donald Trump s-a autointulat „părintele fertilizării in vitro” la o adunare a femeilor

Trump reacționează la filmul „The Apprentice” despre viața sa: E o lovitură ieftină, defăimătoare și dezgustătoare

Partenerii noștri