Live

Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru imigranții care ucid americani

Data publicării:
Donald Trump apasă pedala discursului anti-imigrație. Foto: Profimedia

Donald Trump a descris migranţii drept criminali periculoşi în timpul unui miting în Aurora, Colorado, vineri, cerând pedeapsa cu moartea pentru migranţii care ucid cetăţeni americani, în timp ce intensifică retorica anti-imigraţie care a alimentat cursa sa prezidenţială, scrie Reuters, potrivit News.ro.

Flancat de afişe cu presupuşi membri ai bandei venezuelene Tren de Aragua, Trump a mai spus că, dacă va fi ales, va lansa o „Operaţiune Aurora” naţională vizându-i pe membrii bandei.

Candidatul republican la preşedinţie şi-a intensificat considerabil retorica anti-imigraţie în ultimele săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile din 5 noiembrie, unde îşi propune să o învingă pe candidata democrată Kamala Harris. Imigraţia ilegală este cea mai mare preocupare a alegătorilor, iar Trump este văzut de majoritatea alegătorilor drept persoana cea mai capabilă să o rezolve, arată sondajele de opinie.

„Fac un apel la pedeapsa cu moartea pentru orice migrant care ucide un cetăţean american sau un om al legii”, a spus Trump în uralele puternice din partea unei mulţimi mari de susţinători.

Trump a propus deja o extindere a pedepsei cu moartea pentru alţi infractori, inclusiv pentru persoanele condamnate pentru trafic de femei şi copii în scopuri sexuale.

Aproape jumătate dintre statele americane interzic pedeapsa cu moartea. Deşi există o pedeapsă federală cu moartea, aceasta este rar folosită, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea, un grup non-profit. O extindere a crimelor eligibile ar necesita aprobarea Congresului SUA.

Unul dintre semnele distinctive ale celei de-a treia campanii prezidenţiale a lui Trump a fost concentrarea lui asupra a ceea ce el numeşte „infracționalitatea în rândul migranţilor”, chiar dacă studiile academice arată că imigranţii nu comit infracțiuni într-un ritm mai mare decât americanii nativi.

Echipa de campanie a Kamalei Harris nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii legate de propunerea referitoare la pedeapsa cu moartea.

Vicepreşedintele Harris şi-a reafirmat poziţia cu privire la securitatea graniţei după ce a devenit candidatul democrat în august şi îl acuză pe Trump pentru că a contribuit la blocarea unui proiect de lege bipartizan referitor la securizarea frontierei, în Congres, la începutul acestui an.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump vs. Harris. Cum arată cel mai recent sondaj în statele-cheie, care vor decide alegerile în SUA

„Fă ceva cu viaţa ta, băiatul meu, ajută-i pe oamenii ăştia”. Biden îl atacă pe Trump, care acuză guvernul că fură banii sinistraților

Industria filmelor pentru adulți a intrat în campanie împotriva lui Trump. Ce nemulțumiri a provocat republicanul

Șeful NATO spune lumii să nu se mai îngrijoreze legat de o nouă președinție Trump. Cum argumentează

Partenerii noștri