Decret anti-imigraţie legal | Trump a câștigat la Curtea Supremă
Donald Trump a înregistrat cea mai mare victorie din mandatul său, după ce Curtea Supremă a decis că decretul anti-imigraţie este constituţional. Este vorba despre documentul care interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din 7 state majoritar musulmane: Siria, Iran, Yemen, Libia, Somalia, Venezuela şi Coreea de Nord.
Trump și Orban vor să facă alianță pentru a salva civilizația occidentală de „forțe sinistre”
Ucraina spune că o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al României. MApN: „Nu a fost confirmată”
Un cargo rusesc s-a scufundat în Mediterană, după o explozie în sala motoarelor
Ciolacu, răspuns ironic când a fost întrebat de facturile pentru zborurile Nordis
Cod portocaliu de ninsori și vânt puternic în ziua de Crăciun. Care sunt zonele afectate
Un avion Swiss Air de pe ruta București - Zurich a aterizat de urgență în Austria
George Simion, despre Guvernul Ciolacu 2: „N-aţi auzit vocea poporului”
Cătălin Drulă: Ceauşescu rânjeşte din iad când vede o nouă nomenclatură şi nişte noi securişi care se agaţă cu disperare de putere
Ilie Bolojan: „Guvernul pe care ne propunem să-l învestim astăzi este o necesitate pentru România”
Donald Trump: Un succes fantastic, o victorie fantastică pentru poporul american şi pentru Constituţia noastră. Este o mare victorie pentru Constituţia noastră. Trebuie să fim duri, trebuie să fim în siguranţă, trebuie să avem securitate, cel puţin trebuie să verificăm oamenii care ne intră în ţară. Hotărârea a arătat că toate atacurile din presă şi de la politicienii democraţi sunt greşite şi au fost greşite.
Instanţa mai arată că preşedintele are puteri ample în luarea deciziilor legate de imigraţie, atunci când vine vorba de securitatea naţională. Cinci judecători, consideraţi conservatori, au fost de acord, ceilalţi 4, apropiaţi de democraţi, au fost împotrivă. Judecătorul numit de Donald Trump a fost cel care a înclinat balanţa în favoarea Casei Albe.
Imediat după decizie, activiştii pentru drepturile imigranţilor şi musulmanilor au organizat proteste la Washington şi New York.
Scandalul a început în ianuarie anul trecut, Donald Trump a semnat atunci un decret prin care a închis graniţele cetăţenilor din unele ţări majoritar musulmane, pe motive de securitate. Preşedintele american a fost acuzat de discriminare religioasă iar hotărârea sa a fost blocată de instanţe în repetate rânduri.
De atunci, liderul de la Casa Albă a actualizat de două ori decretul său iar varianta aprobată acum de Curtea Supremă datează din septembrie 2017.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News