Live

„Cu siguranţă nu este o pungă plină cu droguri”. Ce au găsit polițiștii americani într-o borsetă cu acest mesaj

Data publicării:
Borseta găsită de polițiștii americani Foto PPB East Precinct via X

Agenţii de poliţie din Portland, statul american Oregon, au oprit o maşină săptămâna aceasta şi au observat în interior o borsetă pe care scria „Cu siguranţă nu este o pungă plină cu droguri”. De fapt, chiar era plină de droguri. Mai precis, conţinea 79 de pastile de fentanil, trei comprimate de oxicodonă contrafăcute şi 230 g de metamfetamină, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

Agenţii au tras pe dreapta un bărbat şi o femeie care conduceau o maşină furată. În interiorul maşinii Ford Taurus, poliţiştii au observat că zona de contact din jurul volanului fusese vizibil modificată - şi au zărit punguţe cu o substanţă albă.

„Şoferul şi pasagerul au fost arestaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Portland, sergentul Kevin Allen. „În interiorul vehiculului se aflau un număr substanţial de droguri ambalate, inclusiv metamfetamină şi pastile albastre de fentanil, mai multe cântare, bani şi o armă de foc încărcată”, a detaliat poliţistul.

Multe dintre pliculeţele cu droguri fuseseră depozitate într-o gentuţă de pânză pe care scria „Cu siguranţă nu este o pungă plină cu droguri”. O fotografie cu captura poliţiştilor - inclusiv gentuţa - a atras atenţia mass-media pe X.

Suspecţii - Reginald Reynolds, 35 de ani, şi Mia Baggenstos, 37 de ani - sunt acuzaţi de posesie de droguri şi de posesie a unui vehicul furat.

În 2020, statul Oregon a intrat în istorie atunci când a dezincriminat deţinerea de cantităţi mici de droguri (mult mai mici decât cantităţile găsite marţi de poliţişti), într-un efort de a redirecţiona fondurile oraşului de la incriminare către tratamentul tulburărilor legate de consumul de substanţe. Măsura a fost adoptată cu un nivel ridicat de susţinere publică, care s-a clătinat pe măsură ce rata supradozelor şi a persoanelor fără adăpost a crescut în stat în timpul pandemiei Covid-19 - când fentanilul a devent disponibil pe scară largă. Astfel, în septembrie, statul a reincriminat posesia de droguri, legislaţia fiind adoptată de un Congres al statului controlat de democraţi.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Direct!” Nu stă pe gânduri când oamenii ”se holbează” la mașina pe care a primit-o de la Țiriac: ”Poate au un pic de jenă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marijuana plantată între fasole și roșii de o femeie de 70 de ani și fiul ei. „Nu le-am jumulit că miroase frumos, un fel de crin, așa”

Primul laborator clandestin de fabricare a metamfetaminei din România, descoperit într-o casă din Maramureș. Imagini de la percheziții

O femeie din SUA a fost decapitată de propriul său fiu. Familia o aștepta la o petrecere surpriză de ziua ei

Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului

Partenerii noștri