Live

Ce spune Trump despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris: „O rușine”

Data publicării:
Donald Trump, la un miting electoral în Minnesota. Foto: Profimedia

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a descris drept o „ruşine” ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Sunt foarte deschis la minte, dar cred că ceea ce au făcut a fost o ruşine”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru Fox News, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Întrebat ce fel de ceremonie de deschidere şi-ar dori să vadă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, dacă va fi atunci preşedinte, Donald Trump a afirmat: „Nu vom avea o Cina cea de Taină, aşa cum au făcut-o zilele trecute”.

Una dintre secvenţele ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a stârnit polemici, reprezentând un grup de persoane la masă, inclusiv mai mulţi travestiţi. Mulți au interpretat scena ca făcând trimitere la „Cina cea de taină”, ultima masă a lui Iisus alături de apostolii săi - moment care reprezintă fundamentul tainei Euharistiei în creştinism -, însă organizatorii ceremoniei au precizat că reprezintă un alt tablou, și anume „Festinul zeilor”, în care apare și Bacchus, cu trimitere la zeii greci, olimpism și celebrare.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gimnasta americană Jordan Chiles nu se lasă: a depus recurs la Curtea Supremă a Elveției pentru a-și recăpăta medalia de bronz de la JO

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Medaliații la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi decorați miercuri de președintele Klaus Iohannis

Partenerii noștri