Live

Biden nu crede într-o tranziţie paşnică a puterii dacă Trump pierde alegerile. „Toate vorbele astea că va fi o baie de sânge...”

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump a fost rănit la un miting electoral. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu are încredere într-un transfer paşnic al puterii în Statele Unite dacă Donald Trump pierde alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

„Dacă Trump pierde, nu sunt deloc încrezător”, a spus Biden într-un interviu acordat CBS News când a fost întrebat dacă va exista un transfer paşnic de putere după vot.

„El vorbeşte serios. Noi nu îl luăm în serios. Dar el este. Toate vorbele astea că va fi o baie de sânge dacă pierde...”, a adăugat Biden, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

La o apariţie de campanie în Ohio, în martie, Trump a avertizat cu privire la o „baie de sânge” dacă nu va câştiga alegerile. La momentul respectiv, Trump a vorbit despre necesitatea de a proteja industria auto din SUA de concurenţa străină. Trump a declarat ulterior că se referea la industria auto atunci când a folosit termenul.

Trump a susţinut în mod fals că a câştigat alegerile din 2020 împotriva lui Biden şi a fost acuzat penal în Washington, D.C., şi în Georgia de încercarea ilegală de a anula rezultatele, aminteşte Reuters.

Acest interviu, care va fi difuzat integral duminică, este primul pe care preşedintele în vârstă de 81 de ani îl acordă de când a renunţat la candidatura pentru un al doilea mandat, la sfârşitul lunii iulie.

Vicepreşedinta Kamala Harris a obţinut de atunci nominalizarea democrată şi candidează împotriva lui Trump.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Un alt moment negru cu consecințe politice imprevizibile”. Ce urmează în SUA după noua posibilă tentativă de asasinare a lui Trump

De ce hobby-ul preferat al lui Donald Trump este un „coșmar” pentru agenții Secret Service care trebuie să îl protejeze

Presupusul atacator al lui Trump a pândit 12 ore locul în care urma să apară ”ținta”. A fost inculpat pentru deținere ilegală de armă

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Partenerii noștri