Live

Actor de 41 de ani, cu piciorul amputat din cauza unei complicații date de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Nick Cordero Foto: Guliver/GettyImages

Infectarea cu noul coronavirus poate produce efecte grave, nu numai în zona pulmonară. Unui actor american de doar 41 de ani, internat în stare gravă în Los Angeles, i-a fost amputat piciorul drept, din cauza unei complicații legate de sistemul venos.

Nick Cordero a primit medicamente pentru a împiedica formarea de cheaguri, dar terapia i-a provocat hemoragie intestinală. Ca urmare, medicii nu i-au mai administrat medicamentele respective și au considerat că-i pot salva viața doar prin amputarea piciorului, relatează CNN.

Actorul fusese internat inițial la sfârșitul lunii martie pentru pneumonie, iar la câteva zile a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În scurt timp a fost intubat, pentru că starea sa se agrava accelerat și de atunci nu și-a mai recăpătat cunoștința.

În tot acest timp, soția sa i-a ținut la curent pe fani despre starea actorului pe Instagram, sub hashtagul #wakeupnick. Ea i-a rugat să îi trimită filmulețe în care dansează și îl imploră să se trezească.

O nouă complicație dată de coronavirus: cheagurile de sânge

Medicii au atras atenția, pe măsură ce pandemia de coronavirus înaintează, despre o evoluție nouă în ceea ce privește complicațiile date de virus. Astfel, tot mai mulți au constatat că unii pacienți cu Covid-19 au tendința de a face cheaguri de sânge, ceea ce aduce un risc fatal în plus, potrivit ABC News. Astfel de cheaguri pot urca la inimă sau plămâni, provocând stop cardiac sau embolie pulmonară.

Medicii au numit această evoluție coagulopatie asociată cu Covid-19, pe care o asociază cu o valoare ridicată a markerilor inflamatorii prezenți în sânge, de pildă D-dimerii și fibrinogenul.

„Virusul ne afectează plămânii, dar pare să cauzeze o inflamație în întreg corpul”, a declarat dr. Viren Kaul, specialist pneumolog și profesor universitar.  De aceea este important ca doctorii să-i depisteze cât mai rapid pe acei pacienți care au un risc mai mare de a face trombi (cheaguri de sânge).

În Spania, una dintre cele mai lovite țări în pandemia de coronavirus, cazurile de pacienți cu covid-19 care au făcut cheaguri au devenit atât de frecvente, încât doctorii au început să administreze anticoagulante ca tratament de rutină, în paralel cu terapia pentru coronavirus, arată ABC News.

Citiți și: Studii: Coronavirusul pare să afecteze și creierul. Cercetătorii documentează încă un simptom al bolii

Editor: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

O nouă mutație a coronavirusului a fost clasificată ca „variantă de interes”. JN.1 se răspândește rapid pe glob

Partenerii noștri