Live

SUA reiau producția de explozivi pentru obuze după o pauză de 38 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Până acum SUA importa TNT, pentru că era mai ieftin. Foto: Profimedia

Din 1986, Statele Unite nu au mai avut propria producție de TNT, necesar pentru echiparea obuzelor de artilerie, grenadelor, minelor și altor muniții, informează Defense Express.

Pentru a crește producția de muniție, Statele Unite au decis reluarea producției proprii de trinitrotoluen, deoarece țara nu a mai produs așa ceva de la sfârșitul anului 1986.

O nouă fabrică de trinitrotoluene ( TNT) urmează să fie deschisă la Graham, Kentucky. Acest lucru a fost anunțat de senatorul Mitch McConnell (R), reprezentantul statului în Senat.

Trebuie remarcat faptul că TNT este utilizat pentru a echipa toate tipurile de muniții, de la obuze de artilerie la grenade de mână. Până acum, din rațiuni economice, SUA pur și simplu importau explozibili.

În același timp, oferta de import este (și devine pe zi ce trece) mai limitată. În 2023, armata SUA a comandat 35 de mii de tone de TNT pentru 1,5 miliarde de dolari, în timp ce necesarul estimat era de 66 de mii de tone.

Citește și

Avionul chinezesc J-20, la concurență cu F-35 american. Detaliile din carlingă care dezvăluie tehnologiile „Dragonului Puternic”

Reluarea producției de TNT pentru Statele Unite va costa 435 de milioane de dolari. Noua uzină este programată să înceapă producția în noiembrie 2028, adică în 4 ani. Se afirmă că această întreprindere va fi creată folosind tehnologii moderne de automatizare și neutralizare a deșeurilor.

Trebuie amintit că, în cadrul dezvoltării producției americane de muniții, o altă unitate de producție de explozivi urmează să fie deschisă la Radford Army Ammunition Plant din Virginia, care va produce, de asemenea, încărcături explozive.

În plus, șase noi întreprinderi vor începe să funcționeze: două fabrici de producție de obuze, două fabrici de echipamente explozive și două fabrici de producție de pulbere.
În 2022, în Statele Unite existau doar două fabrici care produceau obuze și una care producea echipamente.

 

Citește și

Distrugătoarele americane din Marea Roșie au respins un atac masiv de rachete și drone venit din partea rebelilor Houthi

Israelul a lansat submarinul INS Drakon, probabil echipat nuclear. De ce Marina păstrează secretul asupra flotei sale din adâncuri

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban este convins că în urma alegerilor din SUA „trecem de la vremea războiului la o eră a păcii"

SUA au expulzat 270.000 de migranţi ilegali într-un an, mai mulți decât în mandatul lui Trump

Pakistanul devine „o amenințare emergentă pentru SUA”. Care este motivul

Antony Blinken: Ucraina trebuie să decidă între „continuarea luptei și negocieri pentru o încetare a focului”

Partenerii noștri