Live

Statele Unite anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 125 de milioane de dolari. Ce va conține el

Data publicării:
Statele Unite deblochează un nou ajutor militar Foto: Profimedia

Statele Unite au anunțat vineri un nou ajutor militar în valoare de 125 de milioane de dolari pentru Kiev, în timp ce forțele ucrainene avansează cu o ofensivă surpriză în interiorul teritoriului rus, anunță Barron's citând AFP.

Pachetul de ajutoare subliniază "angajamentul nostru neclintit față de (Ucraina), care continuă să lupte împotriva agresiunii ruse", a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că ajutorul va fi extras din stocurile americane și "include interceptoare de apărare aeriană, muniție pentru sisteme de rachete și artilerie, radare multi-misiune și arme antitanc".

Echipamentul "va ajuta Ucraina să își protejeze trupele, populația și orașele de atacurile rusești și să își consolideze capacitățile pe linia frontului", a spus el într-o declarație.

Statele Unite au fost un susținător militar cheie al Ucrainei, angajând peste 55 de miliarde de dolari în arme, muniții și alte ajutoare pentru securitate de când Rusia și-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022.

Cel mai recent anunț privind ajutorul vine în timp ce trupele Kievului lansează un atac în regiunea Kursk din vestul Rusiei - o ofensivă surpriză care pare a fi cel mai semnificativ atac pe teritoriul rusesc de când Moscova a lansat invazia vecinului său.

Kirby a declarat că Statele Unite sunt "în contact cu omologii noștri ucraineni și lucrăm pentru a înțelege mai bine ce fac, care sunt obiectivele lor, care este strategia lor".

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum a ajuns Ucraina să-și repare infrastructura energetică distrusă de ruși cu bani proveniți din rezerva valutară a Rusiei lui Putin

Rezoluție PE: Ucraina trebuie să poată lovi ținte militare legitime din Rusia. Cum au votat eurodeputații români

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Avioanele franceze Mirage destinate Ucrainei vor fi modificate pentru atac la sol

Partenerii noștri