Live

Spania va acorda mai multe vize pentru a face față cererii de forță de muncă

Data actualizării: Data publicării:
Insuficienţa forţei de muncă ameninţă şi proiecte în valoare de miliarde de dolari finanţate de Uniunea Europeană, pe care guvernul Spaniei contează pentru a readuce economia naţională la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19. Foto: Profimedia Images

Ministerul Securităţii Sociale şi Migraţiei din Spania a anunţat vineri că va relaxa regimul vizelor pentru lucrătorii străini, pentru a face faţă cererii de forţă de muncă, transmite Reuters.

Economia spaniolă se confruntă cu dificultăţi de a găsi angajaţi în domenii cum ar fi turismul, construcţiile, agricultura şi industria de înaltă tehnologie.

Guvernul de la Madrid intenţionează să acorde mai multe vize temporare de muncă, a declarat presei ministrul Jose Luis Escriva. „Evaluăm diferite aspecte ale legii migraţiei şi unde poate fi ameliorată [...] pentru a răspunde blocajelor de pe piaţa muncii”, a spus el.

Turismul spaniol înregistrează o relansare puternică, dar companiile nu reuşesc să găsească chelneri sau personal de curăţenie pentru hoteluri, arată rapoarte ale organizaţiilor patronale şi ale firmei de consultanţă S&P Global. Locuri de muncă vacante există şi în pomicultură şi pe şantiere.

Sondajul lunar în rândul directorilor de achiziţii publicat vineri de S&P arată că deşi cererea în domeniul serviciilor a crescut în mai, companiile nu au putut face faţă conform aşteptărilor, din cauza dificultăţilor de a găsi angajaţi, scrie Agerpres. Firma de consultanţă arată că „angajarea de personal suplimentar a plătit un preţ sub forma unor salarii mai mari”.

Insuficienţa forţei de muncă ameninţă şi proiecte în valoare de miliarde de dolari finanţate de Uniunea Europeană, pe care guvernul Spaniei contează pentru a readuce economia naţională la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19.

Economia spaniolă a fost cel mai grav afectată de epidemie în zona euro, înregistrând în 2020 o recesiune de 20%.

Deşi şomajul este în continuare ridicat (13.65%), pandemia a atras mai mulţi angajaţi în economia legală, deoarece pentru încasarea de compensaţii la concediere este nevoie de contracte legale.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noul motor economic al Europei. Cum a ajuns economia Spaniei să fie invidiată de toate celelalte țări europene

Minoră din Spania, găsită în România la o săptămână după ce a dispărut: autoritățile i-au arestat pe părinți. Ce s-a întâmplat

O bandă de români care jefuia vile de lux în Madrid, destructurată de polițiștii spanioli. Cum reușeau să dea cinci spargeri pe zi

Zeci de români, eliberați dintr-o plantație din Spania după ce au fost transformați în sclavi de conaționalii lor. Cum procedau aceștia

Partenerii noștri