Live

Sora lui Kim Jong Un acuză Coreea de Sud de „provocări explicite şi de neiertat”

Data actualizării: Data publicării:
Kim Yo-jong deține o poziție de putere semnificativă în ierarhia sistemului dictatorial de la Phenian. Foto: Profimedia Images

Kim Yo Jong, sora şi consiliera liderului nord-coreean Kim Jong Un, îl acuză pe preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol că generează tensiuni în peninsula coreeană pentru a distrage atenţia de la problemele interne din ţara sa, potrivit presei oficiale nord-coreeane.

Relaţiile dintre cele două Corei traversează o perioadă extrem de tensionată după ce Phenianul a semnat un pact de apărare reciprocă cu Rusia şi a trimis baloane încărcate cu deşeuri în Coreea de Sud, drept represalii la trimiterea de propagandă împotriva regimului nord-coreean de către Seul.

„Yoon şi grupul său, cufundaţi în cea mai gravă criză de guvernământ, încearcă o «evadare de urgenţă» prin platforma tensiunilor în continuă creştere”, a declarat Kim Yo Jong, citată de KCNA, potrivit Reuters.

Ea a menţionat o petiţie online care cere ca Yoon să fie pus sub acuzare, care a strâns peste un milion de semnături.

Kim Yo Jong a numit, de asemenea, recentele focuri de avertisment ale armatei sud-coreene din apropierea zonei demilitarizate dintre cele două Corei, o „provocare explicită şi de neiertat”.

Armata sud-coreeană a reluat exerciţiile cu tiruri reale lângă graniţa maritimă de vest la sfârşitul lunii iunie, pentru prima dată din 2018.

Luna trecută, Seulul a declarat că va suspenda acordul militar semnat cu Coreea de Nord în 2018, menit să reducă tensiunile între cele două ţări, în semn de protest împotriva trimiterii de baloane umplute cu deşeuri de către Coreea de Nord către Sud.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China și Coreea de Nord anunță o „consolidare” a prieteniei, la împlinirea a 75 de ani de relații diplomatice

Spionul care s-a întâlnit cu cel mai enigmatic lider al Coreei de Nord. A îndrăznit să îl refuze pe tatăl lui Kim Jong-un

Coreea de Nord amenință că va folosi „fără ezitare” arma atomică în cazul unui atac

Mită mascată în cadouri de lux: prima doamnă a Coreei de Sud scapă de acuzații în scandalul care a zguduit scena politică

Partenerii noștri