Live

Situație tensionată pe frontul din Ucraina. Rusia se laudă că a cucerit un sat din regiunea Doneţk

Data publicării:
Confruntare M2 Bradley cu un transportor rusesc în Donețk. Sursă foto: X

Rusia a anunţat  că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, în timp ce Moscova continuă să avanseze încet pe câmpul de luptă, informează AFP, citată de Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au "eliberat satul Sokil", la circa 30 de kilometri nord-vest de oraşul Doneţk, capitala regiunii omonime a cărei anexare este revendicată de Moscova din septembrie 2022. Forţele ruse, care profită de dificultăţile armatei ucrainene în a-şi completa efectivele şi a obţine mai multe arme şi muniţii din partea Occidentului, ocupă cu paşi mici teren în Ucraina. Kievul consideră că cele mai grele lupte au loc în prezent în regiunea Doneţk.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a reiterat principala condiţie pentru pace: retragerea trupelor ucrainene din regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. Pe lângă retragerea forţelor Kievului din cele patru regiuni, trebuie îndeplinite şi alte condiţii, care pot face obiectul unor discuţii detaliate în cadrul unei "posibile activităţi comune", a adăugat Vladimir Putin, în timp ce îl primea pe prim-ministrul ungar Viktor Orban, pe care el a pretins că îl vede ca pe un reprezentant al Uniunii Europene, în pofida dezminţirii Bruxellesului.

Ungaria consideră preşedinţia semestrială a Uniunii Europene drept o misiune de pace, a declarat premierul Viktor Orban, în timp ce UE a respins imediat iniţiativa sa şi a subliniat că premierul Ungariei nu o reprezintă ca negociator cu Kremlinul.

Editor : D.U.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O jurnalistă a întrebat-o pe amanta lui Putin de ce nu are copii. Imediat au apărut polițiștii care au verificat-o și interogat-o

Americanii confiscă domenii web folosite de hackerii FSB

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Zelenski a vizitat soldaţi care luptă în regiunea Kursk: „Trebuie să convingem întreaga lume că putem fi mai puternici decât inamicul”

Partenerii noștri