Live

„Situația este extrem de dificilă”. Sistemul energetic ucrainean a fost puternic afectat de atacul masiv al rușilor

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a atacat, din nou, Ucraina cu drone și rachete. Sursa foto: Profimedia Images.

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Halushenko, a declarat că situația din sistemul energetic este extrem de dificilă, după atacul rusesc cu drone și rachete care a vizat în această dimineață Kievul și mai multe regiuni din Ucraina.

„Dușmanul terorizează, din nou, întreagă Ucraină cu rachete. Obiectivul este sistemul energetic. Dușmanul nu a renunțat la planul de-ai priva pe ucraineni de lumină. Operatorul sistemului de transport a declanșat regimul de întreruperi de urgență a livrărilor de energie electrică”, a scris ministrul responsabil pe rețelele sociale.

De asemenea, după atacul lansat de forțele Kremlinului, s-au întregistrat „perturbații” și în sistemul energetic din Republica Moldova, transmite presa de la Chișinău. 

Cel puţin şapte explozii s-au auzit luni dimineaţă deasupra Kievului. Primarul Vitali Kliciko a declarat pentru Reuters că alimentarea cu energie electrică şi apă a capitalei ucrainene a fost afectată.

De asemenea, atacuri aeriene au fost semnalate în mai multe regiuni ale Ucrainei de responsabili locali, fiind soldate cu cel puţin trei morţi.

După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, a atacat sistematic infrastructura energetică a acestei ţări. Forţele ruse s-au concentrat  anul acesta asupra termocentralelor şi hidrocentralelor. 80%, respectiv circa o treime dintre acestea au fost distruse, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

 

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri