Live

Situație disperată pentru gigantul rus Gazprom, după ce a înregistrat pierderi de șapte miliarde de dolari

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Gigantul rus Gazprom, care a raportat pierderi de aproape şapte miliarde de dolari în 2023, a anunţat marţi că intenţionează să vândă câteva complexuri turistice, transmite Reuters.

Compania controlată de Kremlin, care stă pe cele mai mari rezerve de gaze din lume, înregistrase primele pierderi anuale în aproape un sfert de secol, după ce vânzările către pieţele europene profitabile au scăzut semnificativ, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Marţi, Gazprom a informat că a scos la vânzare 14 hoteluri şi complexuri turistice, inclusiv Marriott Tsaghkadzor Hotel situat în "Valea florilor" din Armenia.

De asemenea, în mai compania anunţase vânzarea unor hoteluri, inclusiv Imperial Park Hotel în regiunea Moscovei, în urma deciziei de a-şi reloca sediul central din Moscova în complexul de afaceri Lakhta Centre din Sankt Petersburg, în 2021.

Este puţin probabil ca vânzările să compenseze semnificativ pierderile Gazprom. Publicaţia rusă Vedomosti evalua hotelul Imperial la aproximativ 69,5 milioane de dolari.

Gazprom se aşteaptă la potenţiala pierdere a mai multor pieţe de gaze din Europa, după ce acordul cu Ucraina pentru tranzitul gazului rusesc către Uniunea Europeană urmează să expire la finalul anului. În mod repetat Ucraina a anunţat că nu este dispusă să negocieze un acord de extindere cu Moscova

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gen. Ben Hodges: „Rusia nu poate învinge Ucraina decât dacă noi, cei din Occident, renunțăm”

Avertismentul UE: Un tir cu rachetă intercontinentală în Ucraina ar „marca o escaladare clară” din partea lui Putin

O bombă rusească de 250 de kilograme a fost lansată din greșeală peste o școală din Belgorod, aproape de granița cu Ucraina

Compania ungară Mol susţine că renunţarea la importurile de petrol rusesc este nerealistă, în pofida eforturilor europene

Partenerii noștri