Live

Și persoanele cu mască pot fi recunoscute. O companie japoneză a dezvoltat un sistem de recunoaștere facială cu o precizie de 99,9%

Data publicării:
Compania japoneză NEC, care dezvoltă sisteme de recunoaștere facială, a lansat unul care poate identifica oamenii chiar și atunci când poartă măști. FOTO: Getty Images

Compania japoneză NEC, care dezvoltă sisteme de recunoaștere facială, a lansat unul care poate identifica oamenii chiar și atunci când poartă măști, cu atât mai necesar în contextul pandemiei care impune purtarea măștilor sanitare.

Firma tehnologică lucrase deja la un sistem care să răspundă nevoilor persoanelor alergice care poartă măști - o practică obișnuită în Japonia - când pandemia COVID-19 a determinat-o să accelereze dezvoltarea.

"Nevoile au crescut și mai mult în contextul pandemiei, deoarece starea de urgență a continuat mult timp, așa că am introdus această tehnologie pe piață", a declarat pentru Reuters Shinya Takashima, asistent manager al diviziei de platforme digitale NEC.

Sistemul analizează părțile feței care nu sunt acoperite, cum ar fi ochii, fruntea, pentru a verifica identitatea persoanei.

Verificarea durează mai puțin de o secundă și are o rată de precizie mai mare de 99,9%, spune NEC.

Înainte de pandemia de coronavirus, algoritmii de recunoaștere facială nu reușeau să identifice 20-50% din imaginile persoanelor care purtau măști, conform unui raport al Institutului Național de Standarde și Tehnologie, dar până la sfârșitul anului 2020, nivelul de precizie a fost mult îmbunătățit.

Noul sistem a fost pus în vânzare în octombrie, iar printre clienți se numără Lufthansa și Swiss International Airlines.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Școli închise din cauza poluării „fără precedent”. Orașul din Pakistan unde copiii nu mai pot merge la cursuri

Imperiul de afaceri al unora dintre cei mai bogați oameni de pe planetă a ajuns într-un punct critic. Cine le va lua locul

Marea schismă a secolului XXI: Sunt angajații care lucrează de la birou mai productivi decât cei care muncesc de acasă? (The Guardian)

Poliția din Marea Britanie vrea să colaboreze cu operatorii de telefonie mobilă pentru a combate furturile de telefoane

Partenerii noștri