Live

Serviciul Federal de Securitate din Rusia a reținut zeci de persoane, printre care și adolescenți. Ce acuzații le aduce

Data publicării:
FSB a arestat zeci de ruși. FOTO: Shutterstock

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunţat marţi arestarea a 39 de persoane, printre care adolescenţi, acuzaţi că susţin „organizaţii teroriste ucrainene” şi că au incitat la comiterea de „acte violente”, informează AFP, potrivit Agerpres.

Aceste persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, „incitau copii şi adolescenţi să comită acte violente împotriva reprezentanţilor instanţelor publice, colegilor de clasă şi profesorilor”, potrivit unui comunicat al FSB.

Printre ei, nouă minori au fost implicaţi în pregătirea de „atacuri armate” împotriva unor instituţii educative sau religioase şi în locuri unde publicul era prezent „în masă”, potrivit aceleiaşi surse.

FSB a afirmat că a confiscat arme de foc, muniţii, precum şi componente necesare fabricării de explozivi.

Suspecţii sunt acuzaţi că au primit instrucţiuni din partea unor „intermediari ucraineni”, cu care ei corespondau online şi în special prin mesageria Discord.

Aceste arestări, a căror dată nu a fost precizată, au fost întreprinse în cadrul unei operaţiuni desfăşurate în întreaga Rusie, potrivit FSB.

În total, „măsuri preventive” au fost luate împotriva a 252 de „membri ai comunităţilor distructive online”, printre care 156 de minori, a adăugat FSB.

Pe teritoriul rus, ofensiva lansată împotriva Ucrainei în februarie 2022 a fost urmată de o represiune aspră la adresa oricărei disidenţe, fie că este vorba de mass-media, ONG-uri sau simpli cetăţeni.

Anterior, FSB-ul a arestat șase persoane pe care le-a acuzat de „sabotaj” în favoarea Ucrainei. 

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un avion NATO a survolat mai multe ore Delta Dunării și Marea Neagră, în largul coastelor României

De ce vrea Putin capturarea orașului ucrainean Vuhledar și ce strategie are armata Rusiei pentru a prelua total controlul

Armata lui Putin ar fi reușit să ajungă în centrul orașului strategic Vuhledar. Anunțul făcut de forțele Kievului

Ce spune Kremlinul despre preluarea conducerii NATO de către Mark Rutte

Partenerii noștri