Live

Serviciul de informaţii externe al Rusiei acuză trei țări occidentale că au ajutat Ucraina să atace în Kursk

Data publicării:
Pe rețelele sociale au apărut imagini cu coloane de vehicule rusești distruse în regiunea Kursk. Sursă foto: X

Incursiunea Ucrainei în regiunea rusă Kursk a fost pregătită cu participarea serviciilor de informaţii din SUA, Marea Britanie şi Polonia, scrie miercuri ziarul Izvestia, citând serviciul rus de informaţii externe (SVR).

Ucraina a lansat atacul său surpriză asupra regiunii ruse pe 6 august, cea mai mare invazie pe teritoriul Rusiei de după Al Doilea Război Mondial, într-o operaţiune despre care Kievul susţine că este menită să ducă la crearea unei zone tampon şi să erodeze maşina de război rusă.

„Operaţiunea forţelor armate ucrainene în regiunea Kursk a fost pregătită cu participarea serviciilor de informaţii din SUA, Regatul Unit şi Polonia”, a titrat Izvestia, citând serviciul de informaţii externe.

„Unităţile implicate în ea au trecut printr-o perioadă de coordonare de luptă în centre de instruire din Regatul Unit şi Germania”, a mai precizat sursa citată, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Serviciul rus de informaţii externe a mai precizat pentru Izvestia că are „informaţii demne de încredere” pentru a-şi susţine acuzaţiile, dar nu a furnizat nicio dovadă în acest sens.

Casa Albă a afirmat anterior că SUA nu a fost notificată în prealabil de Kiev că plănuieşte o incursiune militară în regiunea Kursk.

În timp ce Rusia continuă să avanseze în estul Ucrainei, Kievul a anunţat marţi că forţele ucrainene au ocupat 1.263 kmp din regiunea Kursk şi 93 de aşezări, date pe care Reuters susţine că nu le poate verifica independent.

Citește și: Medvedev, scos din minți de ofensiva ucraineană în regiunea Kursk. „Toată lumea recunoaşte realitatea situaţiei”

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri