Live

Şeful autorităţii iraniene pentru energie atomică nu se teme de un atac israelian: Putem neutraliza orice amenințare militară

Data actualizării: Data publicării:
Mohammad Eslami spune că dacă Israelul ar ataca instalaţiile nucleare ale Iranului, „răspunsul ar fi unul devastator”. Foto: Profimedia

Teheranul nu este îngrijorat în legătură cu un atac israelian asupra instalaţiilor sale nucleare, a declarat şeful Organizaţiei iraniene pentru energie atomică (OIEA), Mohammad Eslami, citat de agenţia de presă Isna, relatează dpa.

„Potenţialul nostru de apărare este capabil să neutralizeze orice ameninţare militară şi asta se aplică şi atacurilor asupra instalaţiilor noastre nucleare”, a spus Eslami.

Dacă Israelul ar ataca aceste instalaţii, „răspunsul iranian ar fi unul devastator”, a mai spus el, notează dpa, citată de Agerpres.

Infrastructura militară a Iranului, industria sa petrolieră şi instalaţiile sale nucleare sunt toate văzute ca posibile ţinte pentru un atac israelian planificat ca represalii după atacul cu rachete lansat pe 1 octombrie asupra Israelului de către Iran.

Observatorii cred că un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene ar putea avea ca efect o escaladare a situaţiei în regiune şi atragerea Statelor Unite în conflict, iar un atac asupra industriei petroliere ar putea conduce la o creşterea globală a preţurilor la energie.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul Microsoft înaintea alegerilor din SUA: hackerii iranieni țintesc site-urile web și mass-media americane

Atac al Israelului asupra orașului port Tyre, din Liban, foarte aproape de un sit UNESCO cu ruine din epoca romană

Alertă de posibil atac terorist în zonele turistice din Sri Lanka. Israel și SUA le cer cetățenilor să plece

Israelul anunță că a ucis trei comandanţi Hezbollah și zeci de luptători în Liban: Vom ajunge la oricine ameninţă securitatea civililor

Partenerii noștri