Live

Un cetăţean american a fost arestat în Rusia pentru agresarea unui poliţist

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Un cetăţean american a fost arestat la Moscova, acuzat de violenţă împotriva forţelor de ordine, a anunţat miercuri Comitetul de Investigaţii rus, la două săptămâni după un schimb major de deţinuţi între Rusia şi Occident, relatează AFP.

Potrivit anchetatorilor ruşi, cetăţeanul american, a cărui identitate nu a fost precizată, fost dus la o secţie de poliţie din capitala rusă în urma comiterii unor acte de „vandalism”.

„Acuzatul a refuzat să prezinte documente care să dovedească identitatea sa, după care a recurs la violenţă împotriva unui agent al forţelor de ordine”, a motivat Comitetul de Investigaţii într-un comunicat pe Telegram, adăugând că cetăţeanul american va fi „inculpat în viitorul apropiat”. El riscă până la 5 ani de închisoare, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Acest incident survine în timp ce Washingtonul acuză Moscova că vizează în mod special cetăţenii americani aflaţi Rusia pentru a-i folosi ca monedă de schimb pentru eliberarea unor ruşi deţinuţi în Occident, notează AFP, citată de Agerpres.

Pe 1 august a avut loc cel mai mare schimb de deţinuţi între Rusia şi Occident de la încheierea Războiului Rece. Au fost astfel eliberaţi 8 cetăţeni ruşi închişi în ţările NATO, inclusiv spioni, în schimbul a 15 cetăţeni străini şi activişti opozanţi ruşi care executau pedepse în închisorile din Rusia, precum şi a unui cetăţean german condamnat la moarte în Belarus.

Alţi cetăţeni americani şi din alte ţări occidentale sunt în continuare în închisorile ruseşti pentru diferite fapte.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi pădurari au fost bătuți cu bâtele de braconieri într-o pădure din Dolj. Polițiștii i-au identificat pe agresori

Un bărbat a fost desfigurat în bătaie într-un supermarket din Roman. Agresorii au fost lăsați în libertate

București, capitala cu mii de victime ale violenței domestice. Avocat: femeile stau și 8 ore la poliție să obțină ordin de protecție

Rudele unui bărbat aflat în stop cardio-respirator au vandalizat o ambulanță, în județul Iași, fiindcă ar fi ajuns prea târziu

Partenerii noștri