Live

Foto Super-arma lui Putin a eșuat la testul de lansare. Racheta Satan II a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din satelit (presă)

Data actualizării: Data publicării:
Locul de lansare a rachetei SARMAT a fost complet distrus, potrivit imaginilor din satelit. Sursă foto: X

Un test cu racheta balistică intercontinentală SARMAT - Satan II, în codificare NATO -, una dintre armele despre care Putin spune că îi asigură superioritatea nucleară, a eșuat complet, scriu mai multe surse ucrainene. Imagini din satelit de la locul de lansare a rachetei arată urmele unei explozii puternice, ceea ce lasă de înțeles că testul a fost un eșec total, potrivit surselor menționate.

„După cum este evident, testul RS-28 Sarmat a fost un eșec total. Racheta a detonat în siloz, lăsând un crater masiv și distrugând locul de testare. Sarmat este o rachetă alimentată cu combustibil lichid, astfel încât accidentul ar fi putut avea loc separat de activitatea de lansare efectivă”, scrie un analist OSINT pe rețeaua X, publicând o imagine din satelit de la locul de lansare al rachetei, Plesețk, în nord-vestul Rusiei.

În imagine se văd urmele unei explozii puternice la ceea ce sursa menționată spune că este un siloz de lansare a rachetelor balistice intercontinentale rusești.

Acesta ar fi fost al patrulea test eșuat, mai scrie sursa.

Imaginea a fost preluată și s-a viralizat pe rețelele sociale.

SARMAT este o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a Rusiei, denumită Satan II în codificarea NATO, capabilă să transporte mai multe focoase în același timp, atât nucleare, cât și convenționale.

Are o capacitate de până la 10 tone și poate zbura între 10.000 și 18.000 de kilometri.

Imagini apărute ulterior, tot din satelit, par să confirme varianta exploziei rachetei, locul de lansare fiind complet distrus, comparând cadrele luate înainte și după eveniment.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a publicat lista țărilor care nu sunt pe placul lui Putin. Ungaria și Slovacia, singurele state UE care nu au fost incluse

Ministrul ungar de Externe: ”Întreaga Europă face afaceri cu ruşii, dar sunt mulţi care neagă asta”. Care sunt ale Ungariei

Planul rușilor până la iarnă: lovituri asupra instalaţiilor nucleare din Ucraina. Serviciile secrete ucrainene știu ce va fi vizat

Rusia anunţă că a doborât 101 drone ucrainene deasupra teritoriului său vineri noapte

Partenerii noștri