Live

Rusia avertizează Republica Moldova să nu găzduiască avioane F-16 destinate Ucrainei la baza aeriană de la Mărculeşti

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus / Sursa foto: Profimedia Images

Ministerul de Externe rus a cerut vineri Republicii Moldova să nu se implice în conflictul din Ucraina. Avertismentul face referire la informaţii despre o presupusă amplasare la baza aeriană de la Mărculeşti a unor avioane F-16 destinate Ucrainei, relatează agenţiile EFE şi TASS.

Solicităm încă o dată ferm Chişinăului să se abţină de la paşi imprudenţi care ar putea transforma Republica Moldova în participant la conflictul din Ucraina”, a declarat la o conferinţă de presă Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, potrivit Agerpres.

Au apărut recent informaţii despre planurile României de a trimite în (Republica) Moldova o staţie mobilă pentru întreţinerea tehnică a aeronavelor de luptă F-16, în vederea amplasării lor ulterioare pe aerodromul Mărculeşti”, a susţinut Zaharova.

Aerodromul Mărculeşti este o bază aeriană situată în partea de nord a Republicii Moldova.

Aceasta este o nouă confirmare că Chişinăul pregăteşte terenul pentru a pune la dispoziţie infrastructura aeroportuară moldoveană în vederea găzduirii avioanelor transferate de Occident pentru nevoile armatei ucrainene”, a continuat ea.

În acelaşi timp, procesul militarizării (Republicii) Moldova se desfăşoară în mod activ. Acest proces implică mai multe state occidentale, inclusiv Germania, Franţa, Polonia şi statele baltice”, a mai spus Maria Zaharova.

Aşadar, a concluzionat ea, autorităţile de la Chişinău, conduse de preşedinta pro-europeană Maia Sandu, „continuă jocuri iresponsabile care pot avea consecinţe tragice dăunătoare securităţii”.

Relatări despre o presupusă găzduire de către Republica Moldova a unor avioane F-16 destinate Ucrainei au apărut în luna august, când Chişinăul le-a dezminţit şi a acuzat Moscova ca a reacţionat la „ştirile false de pe internet”.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina aprobă utilizarea unui vehicul ciudat pentru forțele sale armate. Numele lui este Taha

Războiul lui Putin poate provoca un dezastru în Rusia: Moscova riscă să rămână fără resurse esențiale stocate din perioada sovietică

Ucraina ar putea primi câteva zeci de tancuri Abrams tocmai de la capătul lumii

UE vrea să acorde Ucrainei 35 de miliarde de euro, împrumut finanțat din activele Rusiei blocate în Europa

Partenerii noștri