Live

Rusia a convocat-o pe ambasadoarea Italiei, după ce jurnalişti italieni au intrat în regiunea Kursk ocupată parţial de Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Ministerul rus de Externe. Foto: Profimedia

Ministerul rus de Externe a convocat-o vineri pe ambasadoarea Italiei la Moscova pentru a-i transmite un protest oficial faţă de prezenţa unei echipe a postului italian RAI într-o zonă din regiunea rusă Kursk ocupată de armata ucraineană în ofensiva surpriză lansată pe 6 august, transmite AFP.

Ambasadoarea a primit un protest puternic faţă de acţiunile unei echipe de filmare a radio-televiziunii publice RAI, care a intrat ilegal în Rusia pentru a acoperi atacul terorist criminal al soldaţilor ucraineni împotriva regiunii Kursk, a indicat diplomaţia rusă într-un comunicat de presă.

Doi jurnalişti italieni ai postului RAI, Stefania Battistini şi Simone Traini, au realizat un reportaj, difuzat săptămâna aceasta, cu armata ucraineană în oraşul rusesc Sudja, situat la aproximativ zece kilometri de graniţa cu Ucraina şi pe care Kievul susţine că l-a cucerit în totalitate.

Potrivit diplomaţiei ruse, cei doi reporteri cad astfel sub incidenţa codului penal rus şi ar putea fi urmăriţi penal, notează AFP, citată de Agerpres.

În replică, ambasadoarea Italiei a apărat munca independentă a jurnaliştilor de pe teren, a transmis Ministerul de Externe de la Roma.

Ambasadoarea Cecilia Piccioni a explicat că RAI şi în special echipele editoriale îşi desfăşoară activităţile într-o manieră complet autonomă şi independentă", a spus un purtător de cuvânt al diplomaţiei italiene.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

UE instruiește încă 15.000 de soldați ucraineni. La cât se ridică ajutorul pentru Kiev

Pierderile militare combinate ale Ucrainei și Rusiei au ajuns la 1 milion de persoane (Wall Street Journal)

Prizonier de război ucrainean executat cu o sabie de soldații ruși. „Pentru Kursk”

Rușii susțin că au doborât în aceeași zi două Su-27 și un MiG-29 ale ucrainenilor

Partenerii noștri