Live

Putin nu se consideră responsabil pentru dezastrul din Kursk și dă vina pe „forțele de securitate” (Politico)

Data publicării:
Putin a spus că „problemele” care au apărut în Kursk sunt „responsabilitatea forțelor de securitate”. Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin are un mesaj pentru toți rușii din regiunea Kursk, unde armata ucraineană a cucerit un teritoriu de peste 1.000 de kilometri pătrați: Nu dați vina pe mine, scrie Politico.

Într-o videoconferință la care au participat mai mulți politicieni ruși, inclusiv guvernatorii regiunilor Kursk, Belgorod și Briansk, Putin a spus că „problemele de securitate” care au apărut în Kursk sunt „probleme aflate în responsabilitatea forțelor de securitate”.

Putin a adăugat faptul că Moscova lucrează cu „autoritățile locale și regionale” și „agențiile de securitate” pentru a „juca un rol pozitiv în atingerea obiectivelor pe care le avem aici”.

Vladimir Putin a făcut comentariile în timpul unei întâlniri prin videoconferință cu guvernatorii regiunilor Kursk, Belgorod și Briansk, zone de la granița cu Ucraina. Foto: Profimedia Images

Trupele Kievului au invadat Kursk, o regiune de la granița cu Ucraina, într-o ofensivă surprinzătoare la începutul lunii, ceea ce a dus la declararea stării de urgență de către guvernatorul regiunii.

Trupele ucrainene au înaintat foarte repede pe teritoriul rus, capturând teritorii vaste. Ucraina a cucerit peste 90 de localități rusești din Kursk și a luat sute de prizonieri de război.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri