Live

Video Kadîrov spune că este ținta unei tentative de asasinat și a jurat „răzbunare de sânge”. Pe cine acuză că a dat ordinul să fie eliminat

Data publicării:
Ramzan Kadîrov spune că a fost țintsa unei tentative de asasinat. Sursă foto: X

Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că mai mulți deputați și senatori ruși au ordonat asasinarea lui și a jurat „răzbunare de sânge” împotriva acestora.

La o întâlnire cu conducerea agențiilor de securitate cecene, Kadîrov a declarat că mai mulți deputați și un senator din Rusia au ordonat eliminarea lui, tentativa de asasinat fiind legată de împărțirea uneia dintre cele mai mari companii din Rusia, Wildberries.

Într-un clip video postat pe rețelele sociale, Ramzan Kadîrov a jurat o „răzbunare de sânge”.

„Până la proba contrarie, declar oficial răzbunare de sânge împotriva lui Barahoiev, Karimov Suleiman, Kurbanov Rizvan. Există martori, există oameni cărora le-au ordonat, i-au întrebat cât de mult cer pentru un ordin (de a-l ucide pe Ramzan Kadîrov)”, spune liderul cecen în înregistrarea video, potrivit traducerii făcute de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne ucrainean.

În 2010, Ramzan Kadîrov a anunțat încetarea practicii „răzbunărilor de sânge” în republica pe care o conduce. Cu această ocazie, au fost înființate o comisie specială pentru reconcilierea „răzbunărilor de sânge” și o comisie separată în cadrul administrației spirituale a musulmanilor. Cu toate acestea, în 2022, el a propus să declare răzbunare împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, iar în 2024 - împotriva familiilor teroriștilor care au efectuat un atentat în Daghestan.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primul stat care trimite trupe în ajutorul Rusiei. „Există zeci de nord-coreeni în spatele liniilor rusești”

Rusia avansează în patru zone din Donețk. Ucrainenii se retrag pe axa Pokrovsk

Rusia și-a rechemat ambasadorul din SUA. Putin a semnat decretul. „Urmează să preia postul o altă persoană"

Kremlinul „regretă” că Rusia este „târâtă” în campania electorală din SUA

Partenerii noștri