Live

FSB a reţinut un cercetător pe care îl suspectează de trădare

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a reţinut un cercetător din Moscova sub suspiciunea de trădare, a anunţat marţi FSB într-un comunicat citat de Reuters.

FSB nu a precizat numele cercetătorului, dar a spus că a efectuat atacuri de tip DDoS (distributed denial-of-service) asupra infrastructurii esenţiale în numele serviciilor de securitate ucrainene.

Potrivit FSB, suspectul a trimis, de asemenea, bani armatei ucrainene şi a colectat informaţii despre forţele armate ruse. Suspectul şi-ar fi mărturisit faptele, susţine FSB.

Nu este clar când a fost făcută arestarea, dar presa rusă a publicat o înregistrare cu reţinerea cercetătorului. Videoclipul, care arată un bărbat arestat într-un oraş acoperit de zăpadă, sugerează că suspectul ar fi fost reţinut cu ceva timp în urmă, notează Reuters, citată de Agerpres.

Ostorojno Novosti, un canal Telegram care acoperă politica rusă, l-a identificat pe cercetător ca fiind Artiom Horoşilov, un fizician despre care agenţia de ştiri de stat RIA a relatat anterior că a fost arestat sub suspiciunea de a fi organizat atacuri DDoS, în decembrie 2023.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sistemul bancar din Iran a fost atacat de hackeri. Autoritățile au forțat o companie să plătească o răscumpărare uriașă

20 de ani de la măcelul din Beslan. Criza ostaticilor a fost „prima coajă de banană pentru Vladimir Putin”

Un colonel FSB a murit înecat cu mâncare la Moscova

„Țineți-vă bine!” Iranul este mai periculos decât Rusia pentru SUA. E cea mai mare amenințare pentru alegerile prezidențiale (Axios)

Partenerii noștri