Live

„Americanul liniștit”, spionul rușilor în Ucraina, a fost extras cu succes din estul țării, anunță presa de la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
Kenneth M, alături de militari ruși

Presa de stat din Rusia a relatat luni că forţele ruse care luptă în Ucraina au extras cu succes un cetăţean american din estul Ucrainei care le-ar fi ajutat în secret să atace ţinte ucrainene timp de cel puţin doi ani, relatează Reuters.

Presa oficială rusă a publicat o fotografie cu pretinsul cetăţean american îmbrăcat în haine civile, îmbrăţişând un grup de membri ai forţelor speciale ruse care purtau uniforme de luptă. Chipul său este neclar în fotografie, informează Agerpres.

Reuters nu a putut confirma din surse independente informaţiile publicate de presa rusă, care citează forţe ale Moscovei din regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, care îl identifică pe american sub numele de „Kenneth M”.

Ambasada SUA la Moscova a precizat că nu poate face declaraţii „din cauza problemelor legate de confidenţialitate”.

Presa rusă îl numeşte pe bărbat „The Quiet American” (Americanul liniştit), după romanul din 1955 al lui Graham Greene, care relatează povestea implicării SUA în Vietnam prin intermediul aventurilor unui jurnalist britanic şi a unui agent american.

Forţele ruse din regiunea Doneţk au afirmat că forţele speciale şi unităţi ale armatei ruse l-au scos pe american din estul Ucrainei şi că acesta a furnizat Rusiei „informaţii valoroase” timp de doi ani.

Presa rusă a declarat că el a furnizat informaţii care au permis armatei ruse să „execute lovituri precise împotriva inamicului”.

„Viaţa cetăţeanului american salvat nu este în pericol. Problema acordării de azil politic şi a cetăţeniei ruse este în curs de rezolvare”, au declarat forţele ruse din Doneţk.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Armata lui Putin susține că a mai cucerit o localitate în estul Ucrainei. Trupele ruse, tot mai aproape de orașul strategic Pokrovsk

Momentul în care o rachetă antitanc TOW pleacă din aruncătorul unui IFV Bradley: imagini filmate de soldații ucraineni ai Brigăzii 47

Când vor intra trupele nord-coreene în luptă. Anunțul lui Volodimir Zelenski

ISW: Lipsa banilor și a resurselor umane îl va forța pe Putin să schimbe modul în care poartă războiul

Partenerii noștri