Live

Rusia se laudă cu trofee de război capturate în Ucraina în fața diplomaților străini

Data publicării:
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe. Foto: Profimedia Images

Ministerele de externe şi al apărării din Rusia au organizat, vineri, o vizită a şefilor misiunilor diplomatice acreditaţi la Moscova la expoziţia de trofee de război capturate în Ucraina, expoziţie amenajată în Parcul Victoriei din capitala rusă.

„Vizita reprezentanţilor corpului diplomatic este de o mare importanţă în contextul celei de-a 80-a aniversări a victoriei în Marele Război Patriotic (termenul folosit de regimul de la Kremlin pentru a se referi la Al Doilea Război Mondial - n. red.), pentru că dezvăluie tot cinismul aşa-zişilor foşti aliaţi, care au fost atunci aliaţi adevăraţi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin, Maria Zaharova.

Reprezentanta ministerului rus a profitat de ocazie pentru a critica ţările occidentale „care au înfruntat Germania nazistă, iar acum vorbesc despre posibila utilizare a armelor pe care le furnizează Ucrainei pentru a ataca în profunzime teritoriul rus”.

La vizita de la expoziţia cu echipamente militare capturate de pe frontul ucrainean au participat diplomaţi din peste 35 de ţări, puţini raportat la numărul ambasadelor de la Moscova, printre ei numărându-se cei din Egipt, India, Malaezia, Africa de Sud, precum şi din ţările aliate Rusiei, inclusiv Siria şi Venezuela.

Expoziţia prezintă peste 30 de tipuri de arme fabricate în SUA, Regatul Unit, Germania, Franţa şi în alte ţări care oferă ajutor militar Ucrainei. Se evidenţiază printre acestea tancurile americane Abrams, cele germane Leopard 2 şi cele franceze AMX-10RC, plus mai multe tipuri de blindate occidentale.

Vizitatorii expoziţiei pot vedea de asemenea diverse tipuri de arme de calibru mic şi drone folosite în războiul din Ucraina.

Prima expoziţie cu arme capturate de trupele ruse în luptele din Ucraina a fost organizată în august 2022, la o jumătate de an după ce Rusia a pornit invazia în ţara vecină.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un soldat ucrainean nu-și poate stăpâni lacrimile când o bătrână dintr-un oraș bombardat refuză să fie evacuată. „Nu plec nicăieri”

Zelenski cere Occidentului arme cu rază lungă de acțiune după ce un atac rusesc cu rachete a ucis șapte persoane în Zaporojie

„Adevărata ameninţare vine dinspre Belarus”. Regimul Lukașenko și Ucraina își consolidează fiecare apărarea la granița comună

Rusia şi Ucraina au făcut schimb de preoţi prizonieri

Partenerii noștri