Live

Rusia s-a plâns Germaniei cu privire la ancheta în cazul Nord Stream

Data publicării:
SpaceKnow a descoperit 25 de vase care au trecut prin apropierea locului în care s-au produs scurgerile, dar numai două dintre ele aveau transponderele închise. Foto: Profimedia Images

Rusia s-a plâns Germaniei în legătură cu ancheta sa privind exploziile din 2022 ale conductelor Nord Stream, a relatat luni agenţia de presă RIA, după ce un suspect-cheie a scăpat de arestare în Polonia.

Presa germană a relatat săptămâna trecută că procurorii germani au identificat un instructor de scufundări ucrainean ca suspect-cheie în sabotarea Nord Stream şi au emis un mandat de arestare pe numele său.

Polonia a primit mandatul german, dar suspectul a părăsit ţara deoarece Germania nu a reuşit să includă numele său într-o bază de date cu persoane căutate, au declarat procurorii polonezi pentru Reuters.

Moscova este de părere că ancheta germană va fi închisă fără identificarea celor responsabili, a declarat Oleg Tyapkin, şeful departamentului european din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de RIA, potrivit News.ro.

„Am ridicat problema îndeplinirii de către Germania şi alte ţări afectate a obligaţiilor care le revin în temeiul convenţiilor antiteroriste ale ONU”, a declarat Tyapkin.

„Am făcut în mod oficial solicitări corespunzătoare pe această temă la nivel bilateral, inclusiv către Berlin.”

Conductele Nord Stream 1 şi 2, în valoare de miliarde de dolari, care transportă gaze pe sub Marea Baltică, au fost sparte de o serie de explozii în septembrie 2022, la şapte luni după ce Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri