Live

Rusia recrutează și voluntari indonezieni pentru războiul din Ucraina după nepalezi, somalezi sau indieni

Data actualizării: Data publicării:
Armata rusă angajează de oriunde. Foto: Profimedia

Rusia recrutează de oriunde, iar știri desprea creare unei unități de luptă cu mercenari din Indonezia nu mai miră pe nimeni. Aceștia se adaugă deja unor voluntari sârbi, somalezi, indieni sau cubanezi. La începutul anului CNN vorbea de circa 15.000 de nepalezi.

Batalionul armean „ArBat”, integrat în Brigada Internațională „Fifteen”, a anunțat recrutarea de voluntari originari din Indonezia. Acești mercenari urmează să primească instruire, apoi să fie redistribuți către frontul din Ucraina, scrie BulgarianMilitary.

Potrivit unei postări pe canalul Telegram al unității, „mai mulți locuitori locali și-au exprimat deja disponibilitatea de a călători în Republica Populară Donețk, de a primi instruire de la instructorii noștri și de a se angaja în luptă”. Acest anunț a fost însoțit de un videoclip care arată indonezieni scandând un slogan care laudă batalionul.

Înființat în septembrie 2022, batalionul „ArBat” este o unitate de forțe speciale renumită pentru grupurile sale mobile de atac. Comandată de fostul membru al Grupului Wagner Heik Gasparian, cunoscut sub indicativul „Abrek”, unitatea a devenit oficial afiliată Ministerului rus al Apărării la 1 iulie 2023. În prezent, luptătorii „ArBat” sunt activi în regiunea Kursk.

Fondatorul diviziei, Armen Sargsian, are o istorie complexă. Potrivit Direcției principale de informații [GUR] a Ministerului Apărării din Ucraina, Sargsian ar avea legături cu familia fostului președinte destituit Viktor Ianukovici. Începând din 2014, Ucraina l-a plasat pe lista internațională a persoanelor căutate.

În martie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că cel puțin 10 mercenari din Indonezia participau la lupte de partea forțelor ucrainene. Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe al Indoneziei a declarat că nu are cunoștință de astfel de informații, subliniind că „această afirmație necesită investigații suplimentare”.

Indonezieni, indieni, nepalezi

Rusia ar fi atras și cetățeni indieni în conflict, ademenindu-i cu promisiunea unui salariu ridicat și a unui pașaport rusesc pentru „munca de ajutorare”. Cu toate acestea, la sosirea la Moscova, mulți s-au trezit trimiși direct pe linia frontului. Această problemă a stârnit suficientă atenție încât prim-ministrul Narendra Modi a trebuit să intervină, determinându-l pe președintele Vladimir Putin să îl asigure că aceste persoane vor fi eliberate.

La sfârșitul anului trecut, au apărut informații conform cărora peste 200 de cetățeni nepalezi, dintr-o țară care se învecinează atât cu India, cât și cu China, au fost înrolați în armata rusă. Ministrul de externe Prakash Saud a confirmat că cel puțin 14 dintre aceștia și-au pierdut viața în mod tragic în Ucraina. În urma acestui fapt, Kathmandu a cerut demobilizarea și repatrierea imediată a tuturor soldaților nepalezi rămași, împreună cu cei decedați și răniți. Ulterior, CNN scria că numărul nepalezilor a a juns la 15.000

Și asta nu e tot. Există informații despre mercenari din Somalia, Siria, Cuba și China care luptă în numele Rusiei. Moscova a recrutat, de asemenea, voluntari sârbi pentru conflict.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Companii germane au alimentat mașina de război rusească până la sfârșitul anului trecut, în ciuda sancțiunilor UE

Rușii au distrus un sistem Patriot, iar Kievul a confirmat evenimentul: „O lovitură dureroasă”

Primul stat care trimite trupe în ajutorul Rusiei. „Există zeci de nord-coreeni în spatele liniilor rusești”

Rusia avansează în patru zone din Donețk. Ucrainenii se retrag pe axa Pokrovsk

Partenerii noștri