Live

Rusia ia în calcul reducerea nivelului relaţiilor diplomatice cu ţările occidentale

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. FOTO: Profimedia Images

Rusia ia în considerare o posibilă scădere a nivelului relaţiilor diplomatice cu Occidentul din cauza implicării tot mai mari a SUA şi a aliaţilor lor în războiul din Ucraina, spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Problema reducerii nivelului relaţiilor diplomatice este o practică standard pentru statele care se confruntă cu manifestări neprietenoase sau ostile”, a declarat Dmitri Peskov, întrebat despre posibilitatea unei astfel de acţiuni.

„Din cauza implicării tot mai mari a Occidentului în conflictul din Ucraina, Federaţia Rusă nu poate să nu ia în considerare diverse opţiuni pentru a răspunde unei astfel de intervenţii occidentale ostile în criza ucraineană”, a mai spus Peskov, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

El a precizat totuși că nu a fost luată încă nicio decizie în această privinţă şi că Rusia analizează diferite modalităţi de a răspunde Occidentului.

Anterior, într-un interviu acordat oficiosului Izvestia, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, declarase că Moscova nu exclude o scădere a nivelului relaţiilor diplomatice cu unele ţări occidentale în cazul în care acestea nu-şi vor schimba abordarea „rusofobă” în relaţiile lor cu Rusia, potrivit Reuters.

Raporturile dintre Rusia şi Occident s-au deteriorat îndeosebi după ce Moscova a declanşat invazia sa neprovocată, nejustificată şi ilegală în Ucraina în februarie 2022, pe care o numeşte drept „operaţiune militară speciale”, iar Occidentul şi Kevul o consideră o agresiune de tip imperialist, prima de acest gen în Europa după al Doilea Război Mondial.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kasparov: Amenințarea nucleară a Rusiei e o cacealma. În realitate, Putin nu ar vrea să supere China

Kasparov: Putin e fericit să intervină oriunde, pentru a tulbura apele, dar România nu e un teritoriu unde poate face un progres real

Ucraina neagă afirmaţiile Belarusului despre plasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună: Zona rămâne o amenințare

Rușii susțin că au mai cucerit două sate în estul Ucrainei. Cu o zi în urmă, Ucraina ar fi pierdut alte două localități

Partenerii noștri