Live

Rusia face noi exerciţii militare cu lansatoare mobile de rachete nucleare

Data publicării:
Lansarea unei rachete Yars. Foto: Profimedia

Forţele ruse efectuează exerciţii militare în care sunt implicate lansatoare mobile de rachete nucleare Yars pentru a doua oară în mai puţin de o lună, a anunțat marţi presa rusă, citată de Reuters.

Echipaje de lansatoare de rachete din bazinul fluviului Volga, situate la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova, urmează să se deplaseze pe o distanţă de peste 100 de kilometri şi să practice exerciţii de camuflaj şi desfăşurare, a raportat agenţia de ştiri Interfax.

Manevrele au loc după exerciţii similare desfăşurate la începutul lunii iulie în cel puţin două regiuni ale Rusiei şi la mai puţin de două luni după exerciţii tactice de desfăşurare a armelor nucleare alături de Belarus.

Ziarul rus Kommersant a informat marţi că sistemele, echipate cu rachete cu focoase multiple, sunt capabile să lovească ţinte la o distanţă de 11.000 kilometri. Ele pot fi montate pe camioane sau instalate în silozuri.

După invadarea Ucrainei în februarie 2022, Rusia a desfăşurat numeroase exerciţii militare pe cont propriu sau cu alte ţări, printre care China sau Africa de Sud. Totodată, Moscova a crescut numărul manevrelor militare de pregătire realizate împreună cu Belarus, cu care a efectuat o serie de exerciţii cuprinzătoare.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un elev a atacat cu ciocanul trei colegi și o profesoară într-o școală din Rusia

Ucraina invită ONU și Crucea Roșie în regiunea rusă Kursk. Care este motivul demersului diplomatic

Zelenski spune că lui Putin îi e frică de ruși. Ce l-ar forța pe liderul de la Kremlin să renunțe la războiul cu Ucraina

Rusia a lansat aproximativ 20 de drone spre Kiev. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei

Partenerii noștri