Live

Rusia amenință că va lua măsuri după deciziile de la summitul NATO: „Totul pentru a ne garanta securitatea”

Data actualizării: Data publicării:
Viceministrul rus de externe Andrei Rudenko. Foto: Profimedia

Rusia va lua măsuri pentru a-şi garanta securitatea ca răspuns la deciziile luate la summitul NATO de la Washington, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus de externe Andrei Rudenko.

„Măsurile de răspuns vor fi elaborate de autorităţile politico-militare (...) Eu cred că se va face totul pentru a ne garanta securitatea”, a insistat diplomatul rus, citat de agenţia TASS și EFE, potrivit Agerpres.

Rudenko a dat asigurări că deciziile de la summitul Alianţei nu vor contribui la „nimic bun”, întrucât vizează escaladarea în continuare a conflictului din Ucraina.

Viceministrul rus, care a făcut parte din echipa de negociatori la discuţiile cu Kievul din martie 2022, a menţionat că noi contacte cu Ucraina vor fi posibile atunci când ţara „va fi pregătită şi va adopta o poziţie realistă”.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri, la summitul NATO de la Washington din 9-11 iulie, că transferul avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina este în curs şi se va încheia în această vară.

Blinken a anunţat că avioanele de vânătoare F-16, fabricate în Statele Unite şi donate de Danemarca şi Olanda, "vor zbura pe cerul Ucrainei în această vară", mesaj la care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns rapid, mulţumind pe contul său de pe platforma X.

Rusia a avertizat în trecut că sosirea avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina va fi văzută ca o provocare din partea Statelor Unite şi a NATO, indiferent dacă aceste avioane au sau nu capacitatea de a transporta armament nuclear.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Doi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită pentru contracte de furnizare pentru armată

Partenerii noștri