Live

Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în Ucraina. Acum se folosește de cele vechi și mai proaste pentru a le înlocui

Data publicării:
Rusia vrea creșterea producției de armament. FOTO: Shutterstock

Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în Ucraina, dar are suficiente vehicule blindate de calitate inferioară în depozite pentru a le înlocui pe o perioadă de câțiva ani, potrivit Institutului Internațional pentru Studii Strategice, transmite Reuters.

Ucraina a suferit, de asemenea, pierderi grele de la invazia rusiei, în februarie 2022, dar reaprovizionarea militară occidentală i-a permis să mențină stocurile în timp ce a îmbunătățit calitatea.

Chiar și după pierderea atâtor tancuri, inclusiv a aproximativ 1.120 în ultimul an, Rusia are încă aproape de două ori mai multe tancuri disponibile pentru luptă decât Ucraina, potrivit bilanțului militar anual al IISS, un instrument-cheie de cercetare pentru analiștii din domeniul apărării.

Henry Boyd, cercetător principal al institutului pentru capacitatea militară, a declarat că Rusia ar fi pus în funcțiune încă 1.500 de tancuri în ultimul an, dar, dintre acestea, cel mult 200 au fost noi, iar marea majoritate au fost modele mai vechi recondiționate.

„Moscova a reușit să schimbe calitatea pentru cantitate... prin scoaterea din depozit a mii de tancuri mai vechi într-un ritm care, uneori, ar fi putut ajunge la 90 de tancuri pe lună”, se arată în raport.

Rusia vrea creșterea producției de armament

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat o fabrică de armament din Ural în ianuarie, unde a criticat conducerea pentru întârzieri şi i-a cerut „nu se mai prostească” şi să crească în continuare producţia de armament.

Rusia şi-a plasat economia în stare de război şi a cerut fabricilor din industria de apărare să producă non-stop pentru a satisface nevoile forţelor sale pe câmpul de luptă din Ucraina.

Industria sa de apărare va furniza armatei „de câteva ori” mai multe echipamente militare în acest an decât în 2022 şi 2023, a declarat ministrul adjunct al Apărării, Aleksei Krivoruciko, citat de Interfax.

Ucraina, care nu a reușit să facă progrese într-o contraofensivă anul trecut, are, de asemenea, nevoie urgentă de noi provizii de artilerie și sisteme de apărare aeriană.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Polonia investește o sumă uriașă pentru a crește producția de muniție

Prioritate: Donețk. Rușii avansează 9 kilometri pe săptămână în sudul Ucrainei, în ciuda pierderilor mari

O persoană care a răspândit în trecut propagandă rusă a stat lângă Mircea Geoană la un eveniment electoral

Ce își dorește, de fapt, Putin de la alegerile din SUA. Motivul pentru care Trump nu mai pare un pariu câștigător

Partenerii noștri