Live

Rusia a luat marinari de pe portavionul Admiral Kuznețsov și i-a trimis pe frontul din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Portavionul Admiral Kuznețsov este bântuit de ghinion. Foto: Profimedia

Din cauza lipsei de personal militar, Rusia a trimis marinari de pe portavionul Amiral Kuznețsov pe frontul din Ucraina, scrie Defense Express.

Amiral Kuznețsov nu a mai participat la manevre militare de aproape opt ani, ceea ce face ca misiunile viitoare să fie din ce în ce mai puțin probabile, potrivit Forbes, care citează analiști de la proiectul OSINT Moklasen.

1.500 soldați pentru frontul din Ucraina

Analistul de surse deschise Moklasen a fost primul care a raportat realocarea echipajului de aproximativ 1.500 de persoane de pe Kuznețsov. Acești marinari au format un batalion mecanizat de în cadrul Armatei 1 de tancuri a Gărzii, după cum a concluzionat Moklasen după ce a examinat rețelele sociale rusești în căutare de indicii.

„Nu este surprinzător faptul că rușii se pare că retrag personal de pe Kuznețsov. Kremlinul pune în aplicare măsuri extreme pentru a mobiliza cele 30.000 de trupe proaspete necesare în fiecare lună pentru a înlocui pierderile de pe câmpul de luptă - morți, răniți și capturați - în Ucraina”, afirmă Forbes.

Citește și

Ce caută un portavion de origine ucraineană în apele Japoniei, sub pavilion chinez

Cea mai proastă investiție din Marina lui Putin

Kuznețsov a efectuat doar șapte patrule de la lansarea sa în 1985 și punerea sa în funcțiune în 1991. În timpul ultimei sale desfășurări în largul Siriei, în 2016, două din cele 24 de avioane ale sale au fost pierdute în accidente în trei săptămâni.

Aceste incidente au început o serie de nenorociri. În octombrie 2018, Kuznetsov a fost grav avariat când docul uscat PD-50 s-a scufundat în timpul reparațiilor. Un incendiu a izbucnit pe portavion în decembrie 2019. Deși liderii flotei au luat în considerare scoaterea sa din uz, Kremlinul a optat pentru reparații, planificând o revenire pe mare în 2022. Cu toate acestea, un alt incendiu în decembrie 2022 l-a lăsat pe Kuznetsov blocat în port timp de aproape doi ani.

În timp ce alte armate ar putea dezafecta o navă avariată și construi un nou portavion, industria rusă probabil nu are capacitatea de a înlocui Kuznetsov sau orice altă navă de război mare, ceea ce face ca multe nave mai mari să fie foste nave sovietice cu o uzură semnificativă.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pirotehniștii ucraineni au neutralizat o bombă rusească rară model FAB-500T

Ucraina alocă peste 60% din buget pentru apărare și securitate. „Resursele se vor ridica la 48,3 miliarde de euro”

Kremlinul îi răspunde lui Zelenski, care crede că „Ucraina se află mai aproape de pace decât credem”

Putin va controla probabil o parte din Ucraina la sfârșitul războiului, dar nimeni nu poate avea o victorie totală, spune Petr Pavel

Partenerii noștri