Live

Rusia a lansat un nou atac masiv cu drone și rachete asupra Ucrainei. Care au fost țintele vizate de ruși

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a atacat Ucraina cu drone și rachete balistice. Sursa foto: Profimedia

Federația Rusă a lansat miercuri noaptea un nou atac asupra Ucrianei, cu mai multe drone și rachete. Armata lui Putin a vizat capitala Kiev și regiunea Hmelnițki. Alarmele au sunat în mai multe regiuni, transmite presa de la ucraineană. 

„În noaptea de 12 septembrie, a fost anunțată o alertă de raid aerian în mai multe regiuni din cauza amenințării cu rachete și drone. S-au auzit explozii în regiunea Hmelnițki, iar în regiunea Kiev a fost activată apărarea aeriană”, transmite Ministerul ucrainean al Apărării. 

Rusia a atacat cu rachete balistice Iskander și cu bombe cu planare, lansate din regiunea rusă Kursk . De asemenea, Rusia a lansat mai multe rachete de croazieră din avioane strategice tip Tu-22M3

„Datorită activității Forțelor de Apărare, majoritatea rachetelor nu și-au atins țintele”, transmit oficialii de la Kiev.

„Dintre cele 64 de drone sinucigașe, 44 au fost doborâte”, mai transmit oficialii responsabili ucraineni.

De asemenea, rușii au bombardat orașul Konotop din regiunea Sumî, infrastructura energetică și civilă a orașului a fost avariată, iar 13 persoane au fost rănite. Şapte clădiri rezidenţiale au fost avariate.

Regiunea Sumî a fost vizată cu precădere de Rusia în ultimele săptămâni, după ce a fost folosită ca bază de către Ucraina pentru a intra pe teritoriul rusesc şi a avansa în regiunea Kursk.

 

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lupta decisivă a Ucrainei pentru Donețk. Situația de pe frontul din Prokovsk, unde „inamicul nu se deranjează să-și evacueze răniții”

Moldova este următoarea țintă, dacă Ucraina cade, crede ministrul de Externe german

În timp ce se omoară în Donețk și Kursk, Rusia și Ucraina au ajuns să susțină aceeași parte în războiul din Sudan (Financial Times)

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Partenerii noștri