Live

Rusia a lansat un atac masiv cu drone în opt regiuni din Ucraina. 29 au fost doborâte de apărarea ucraineană

Data actualizării: Data publicării:
Război în Ucraina. Foto: Facebook/VolodimirZelenski

Forţele aeriene ucrainene au anunţat, joi, că au doborât toate cele 29 de drone lansate de Rusia în opt regiuni ucrainene, în timpul nopţii de miercuri spre joi, informează Reuters, potrivit Agerpres. Oficialii au spus că atacul a cauzat doar pagube minore.

Rusia a lansat, de asemenea, trei rachete ghidate Kh-59 în timpul atacului, au mai precizat forţele aeriene ucrainene într-un comunicat.

Guvernatorul regiunii centrale Cerkasî a declarat că resturi de la dronele doborâte au deteriorat ferestrele unei afaceri private, în timp ce guvernatorii regiunilor Kiev, Poltava şi Kirovohrad au raportat că infrastructura nu a fost afectată şi nici nu există victime.

Guvernatorul regiunii sudice Nikolaev (Mikolaiv) a informat că forţele aeriene au doborât cinci drone, fără a oferi detalii despre existenţa unor daune.

Alte opt drone au fost doborâte deasupra regiunea Herson, în sudul ţării, a declarat guvernatorul acesteia. Miercuri, mai multe atacuri ruseşti în această regiune au ucis o persoană şi au rănit alte 13, a spus el.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Letonia limitează folosirea limbii ruse pe piaţa muncii şi o interzice pe ecranele ATM-urilor bancare

Cum a ajuns Ucraina să-și repare infrastructura energetică distrusă de ruși cu bani proveniți din rezerva valutară a Rusiei lui Putin

Fostul șef al armatei Republicii Moldova a fost pus sub învinuire pentru spionaj în favoarea Rusiei

Incendiul de la uriașul depozit de muniții din Rusia, vizibil din satelit. Rușii: „Situația e sub control, focul provine de la o dronă”

Partenerii noștri