Live

Republicanii fac scut în jurul lui Trump. Mike Johnson a venit să-l sprijine la procesul penal de la New York

Data publicării:
Mike Johnson (st) acuză tabăra democraţilor lui Joe Biden că folosesc politic justiţia contra candidatului republican la preşedinţie. Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, şi-a manifestat marţi sprijinul faţă de Donald Trump venind la procesul penal împotriva acestuia, ce se desfăşoară la un tribunal din New York. Johnson a acuzat tabăra democraţilor lui Joe Biden că folosesc politic justiţia contra candidatului republican la preşedinţie.

"Este imposibil pentru oricine vede asta în mod obiectiv să nege că sistemul judiciar al ţării noastre este instrumentalizat" împotriva lui Trump, a spus Mike Johnson, într-o scurtă declaraţie dată în faţa sediului tribunalului unde Trump este judecat în dosarul în care este acuzat că a plătit-o pe fosta actriţă de filme pentru adulți Stormy Daniels pentru a ascunde o aventură avută cu aceasta, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Sistemul foloseşte în acest moment toate instrumentele la dispoziţia sa pentru a pedepsi un preşedinte şi a proteja un altul", a continuat Johnson, care a acuzat de asemenea o "ingerinţă electorală" şi desfăşurarea unor "procese politice" contra lui Trump.

Acesta este acuzat în dosarul procesului său penal de falsificarea unor acte contabile ale societăţii Trump Organization pentru a masca o plată de 130.000 de dolari pe care i-ar fi oferit-o înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 fostei starlete porno Stormy Daniels pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relaţii pe care ei ar fi avut-o în 2006.

Trump este inculpat în patru dosare şi a fost deja condamnat la amenzi grele în două procese civile, pe care le consideră toate orchestrate politic împotriva lui de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden, cu care ar urma să se confrunte din nou la alegerile prezidenţiale în noiembrie.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden insistă că rămâne în cursa pentru Casa Albă. Într-un discurs scurt l-a numit pe Trump o amenințare la adresa democrației

Donald Trump l-a felicitat pe Nigel Farage pentru că a intrat în parlamentul britanic: „E un om care îşi iubeşte cu adevărat ţara”

Ce cred românii despre organizarea alegerilor de Ziua Națională: „N-ar fi normal așa ceva”

Paul Stănescu anunță congres PSD „probabil la sfârşitul lunii august”. Care vor fi principalele obiective

Partenerii noștri