Live

Reclamele TV la produsele alimentare nesănătoase vor fi interzise în Marea Britanie de anul viitor

Data publicării:
Programe TV. Foto: Shutterstock

Reclamele TV la alimente nesănătoase vor fi interzise înainte de ora 21.00, ca parte a eforturilor guvernului Marii Britanii de a îmbunătăți sănătatea publică. Regatul Unit va interzice complet reclamele online pentru produse bogate în grăsimi, sare și zahăr, iar reclamele TV vor fi difuzate numai după ora 21.00, a declarat joi Andrew Gwynne, ministrul Sănătății Publice într-un comunicat.

Măsurile vin în urma îngrijorării generale cu privire la numărul de copii supraponderali din Anglia, scrie The Guardian.

„Mai mult de unul din cinci copii din Anglia sunt supraponderali sau trăiesc cu obezitate în momentul în care încep școala primară, iar acest lucru crește la mai mult de o treime după absolvire”, a avertizat oficialul britanic.

„Dorim să abordăm problema frontal, iar acest lucru include punerea în aplicare fără întârziere a restricțiilor privind publicitatea pentru junk food la TV și online”, a precizat el.

Militanții pentru sănătate au salutat decizia, considerând-o „o restricție tardivă” a capacității producătorilor de a bombarda copiii cu reclame pentru produse alimentare și băuturi nesănătoase, comentează The Guardian.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prințesa Kate și-a reluat activităţile oficiale, după şedinţele de chimioterapie. ”Sentiment reînnoit de apreciere a vieții”

„Surpriza” de care a avut parte un orădean după ce Poliția i-a restituit carnetul. Veste bună pentru șoferii cu permise schimbate în UK

Ministerele care primesc mai mulți bani la rectificarea bugetară

„Creierul de mamă” sau cum schimbă sarcina sistemul nervos central al femeilor: materia cenușie scade. Explicațiile specialiștilor

Partenerii noștri