Live

Rebelii Houthi amenință Israelul „cu un răspuns militar” după asasinarea liderului Hamas la Teheran

Data publicării:
Sursa foto: Profimedia Images

Liderul rebelilor yemeniţi, Abdel Malik al-Houthi, a promis joi un „răspuns militar” la „escaladarea periculoasă” provocată, potrivit lui, de Israel. Reacția vine după asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh, miercuri, la Teheran, într-un atac atribuit statului evreu, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Poziţia noastră cu privire la aceste crime (...) este clară”, a declarat liderul mişcării rebele pro-iraniene într-un discurs televizat. „Trebuie să existe un răspuns militar la aceste crime, care sunt periculoase, nesăbuite şi constituie o escaladare majoră din partea inamicului israelian”, a continuat el.

Din noiembrie, Houthi au intensificat atacurile în largul Yemenului împotriva navelor suspectate de legături cu Israelul, în „sprijinul” palestinienilor în războiul din Gaza. Insurgenţii yemeniţi au lansat, de asemenea, rachete asupra unor oraşe israeliene dintre care majoritatea au fost interceptate.

În discursul său Abdel Malik al-Houthi a calificat asasinarea liderului Hamas drept o „încălcare flagrantă şi clară a tuturor normelor şi principiilor”.

Referitor la moartea liderului militar al Hezbollah Fuad Shukr, ucis marţi lângă Beirut într-un atac revendicat de Israel, liderul rebelilor din Yemen a denunţat o „agresiune clară şi o escaladare periculoasă”.

Houthi controlează zone întregi din Yemen, inclusiv o mare mare parte din zona de coastă a Mării Roşii.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Iranul, furios după exploziile a mii de pagere în Liban: „Asasinat în masă”

Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Pagerele folosite în atacul din Liban au fost fabricate în Ungaria, susține compania taiwaneză despre care s-a spus că le-ar fi produs

Partenerii noștri