Live

Reacția Iranului după ce a fost acuzat de șeful MI5 de „comploturi succesive” în Marea Britanie

Data publicării:
Foto: Profimedia

Iranul respinge „acuzaţiile” şefului Serviciului de securitate britanic MI5, potrivit cărora Teheranul a sprijinit „comploturi succesive” pe teritoriul Marii Britanii, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Esmaeil Baghaei, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

Reacția vine la o zi după ce şeful MI5 a spus că din ianuarie 2022 pe teritoriul britanic au fost împiedicate 20 de acţiuni potenţial letale susţinute de Iran. 

Într-un discurs rostit marţi, directorul general al MI5, Ken McCallum, a acuzat Iranul că s-a aflat în spatele „comploturilor succesive” de pe teritoriul britanic.

McCallum a spus că numărul investigaţiilor privind ameninţările la adresa securităţii în Regatul Unit a sporit cu 48% în ultimele 12 luni, în contextul în care Rusia şi Iranul s-a orientat spre infractori, traficanţi de droguri şi apropiaţi pentru a le realiza „munca murdară”.

Reprezentantul diplomaţiei iraniene a respins ceea ce el a numit acuzaţiile repetate făcute în ultimii doi ani de oficiali britanici din domeniul securităţii, fără a menţiona vreun nume.

Baghaei a acuzat Regatul Unit de găzduirea de grupări „teroriste” care se folosesc de libera exprimare pentru a promova violenţa şi i-a cerut Londrei să-şi reconsidere politicile faţă de „naţiunile iraniană şi cele din Asia de Vest”.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

București și Cluj-Napoca sunt pe ultimele locuri în Europa la capitolul mobilitate urbană

Joe Biden va discuta cu Benjamin Netanyahu despre planul Israelului de a ataca Iranul

Marea Britanie vrea să mute temporar zeci de migranți tamili în România de pe o insulă militarizată din Oceanul Indian

Momentul pentru care forțele israeliene se pregătesc de 22 de ani: Cum ar putea Israelul să distrugă complexele nucleare ale Iranului

Partenerii noștri