Live

Reacția hilară a Kremlinului la acuzațiile privind implicarea în afacerile interne ale Georgiei

Data actualizării: Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a negat marţi acuzaţiile de amestec în afacerile interne ale Georgiei, care va organiza alegeri parlamentare pe 26 octombrie, scrutin pe care preşedinta ţării, Salome Zurabişvili, îl vede ca pe o alegere între viitorul european şi trecutul rus.

„Nu ne amestecăm în niciun fel în afacerile interne ale Georgiei şi nu avem nicio intenţie să facem acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, la conferinţa de presă zilnică, transmite EFE, preluată de Agerpes.

Dmitri Peskov a comentat astfel declaraţiile preşedintei georgiene în care apar acuzaţii la adresa Kremlinului, potrivit cărora acesta controlează autorităţile ţării caucaziene şi încearcă prin toate mijloacele să influenţeze rezultatele viitorului scrutin parlamentar.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a denunţat încercările ţărilor occidentale de a „face presiune asupra autorităţilor georgiene” şi de a exercita o „influenţă directă şi nedisimulată” asupra campaniei electorale care se desfăşoară în Georgia.

Preşedintele Vladimir Putin a extins marţi lista categoriilor de cetăţeni georgieni care pot intra în Rusia fără a avea nevoie de viză, pe fondul criticilor occidentale la adresa autorităţilor de la Tbilisi pentru apropierea sa de Kremlin.

Georgia şi-a îmbunătăţit considerabil relaţiile cu Rusia, ceea ce, în contextul războiul din Ucraina, i-a înrăutăţit dramatic legăturile cu Occidentul.

UE şi SUA au condamnat atât reluarea comunicaţiilor aeriene între cele două ţări, cât şi legea „Cu privire la transparenţa ingerinţei străine”, pe care opoziţia georgiană o consideră similară cu cea aprobată în Rusia în vederea reprimării societăţii civile.

În plus, Bruxelles-ul şi Washingtonul au criticat Parlamentul georgian în luna septembrie pentru că a aprobat o altă lege ce interzice, la fel ca în Rusia, propaganda pentru relaţiile homosexuale.

Recent, Tbilisi a dat întreaga vină pentru războiul din 2008 din Osetia de Sud pe fostul preşedinte întemniţat, Mihail Saakaşvili.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

David Popovici nu mai vrea să conducă niciuna dintre mașinile primite de la Ion Țiriac! ”Acum am ocazia să spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rețea de export ilegal de substanțe chimice în Rusia, inclusiv pentru arme, descoperită în Spania

Situație disperată pentru gigantul rus Gazprom, după ce a înregistrat pierderi de șapte miliarde de dolari

Kelemen Hunor exclude un guvern de uniune națională, după alegeri. Ce spune despre varianta unei coaliții PSD-USR-UDMR

Procurorii anticorupție din Moldova au descins la sediul partidului controlat de oligarhul fugar Ilan Șor

Partenerii noștri