Live

Reacția furioasă a Moscovei după ce SUA au sugerat că vor da voie Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acțiune

Data actualizării: Data publicării:
Viaceslav Volodin, președintele Dumei de stat a Rusiei. Foto: Profimedia Images

Rusia va considera Statele Unite şi aliaţii lor ca fiind participanţi în războiul din Ucraina dacă Occidentul va permite Kievului să folosească arme cu rază lungă de acţiune pentru atacuri în profunzimea teritoriului rus, a declarat miercuri preşedintele Dumei de stat, Viaceslav Volodin. El a avertizat că Moscova va folosi arme mai puternice în cazul în care se va întâmpla acest lucru.

SUA, Germania, Franţa şi Marea Britanie „devin părţi în războiul din Ucraina”, a transmis pe reţeaua Telegram Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de stat, camera inferioară a parlamentului rus.

„Toate acestea vor duce la faptul că ţara noastră va fi nevoită să răspundă prin utilizarea de arme mai puternice şi distructive pentru a-şi proteja cetăţenii”, a adăugat politicianul rus, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Declarația lui vine în contextul în care președintele american Joe Biden a dat de înțeles că Statele Unite vor ridica în curând restricţiile ca Ucraina să folosească rachete americane cu rază lungă de acțiune pentru a ataca în adâncime teritoriul Rusiei. 

Întrebat de reporteri dacă SUA vor ridica marți restricțiile privind utilizarea de către Ucraina a armelor cu rază lungă de acțiune, președintele Biden a declarat că administrația sa „lucrează la acest lucru acum”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Merg la sală zilnic!" După ce a făcut marele anunț, Larisa Iordache a dezvăluit cum arată acum o zi din viața ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reunește azi, la Cotroceni. Subiectele de pe ordinea de zi

Statele Unite riscă să intre în „shutdown”, după ce Congresul a respins prelungirea bugetului federal

Dolarul a scăzut după ce Rezerva Federală a SUA a redus dobânda de referinţă

Ministrul Apărării, despre dronele ruse care ajung în România: „Este necesar un răspuns robust şi coordonat” la nivelul NATO

Partenerii noștri