Live

Video Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind doar telecomanda

Data actualizării: Data publicării:
Sursă foto: X

Dronele au schimbat fața războiului modern, după ce și-au dovedit eficiența pe frontul din Ucraina. Aparatele fără pilot sunt folosite atât ca vehicule de recunoaștere, cât și ca arme letale împotriva blindatelor inamice sau a trupelor de pe teren. Iar soldații ucraineni s-au perfecționat din ce în ce mai mult în pilotarea de la distanță a acestor vehicule aeriene, astfel încât au ajuns la performanțe nebănuite cu ceva timp în urmă.

Practic, piloții ucraineni de drone au ajuns la nivelul la care pot doborî dronele rusești folosind alte drone, ceea ce implică un nivel de îndemânare ieșit din comun. 

Pe rețelele sociale apar tot mai multe filmări în care drone rusești de diferite tipuri sunt urmărite și doborâte de drone ucrainene FPV (First Person View, dotate cu cameră video prin care pilotul vede ce „vede” și drona).

„Concentrația de interceptoare FPV pe cerul Ucrainei crește rapid, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Din această cauză, am început chiar să vedem videoclipuri unice cu două FPV-uri care vânează o singură dronă rusească, Supercam în acest caz”, se arată pe canalul Special Kherson Cat de pe rețeaua X.

Totuși, mai remarcă sursa citată, „mai este încă mult de lucru pentru a curăța cerul ucrainean de dronele rusești de recunoaștere”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reunește azi, la Cotroceni. Subiectele de pe ordinea de zi

Ministrul Apărării, despre dronele ruse care ajung în România: „Este necesar un răspuns robust şi coordonat” la nivelul NATO

Klaus Iohannis: Suntem martorii unei redimensionări a polilor de putere. România are un rol central în această ecuaţie

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Partenerii noștri