Live

Live Text O dronă rusească a lovit o clădire de locuințe în Sumî. Cel puțin doi morți și 17 răniți

Data actualizării: Data publicării:
O dronă rusească a lovit o clădire în Sumî. Sursă foto: Twitter

Forțele ucrainene „creează condiții pentru un avans „rapid” spre sud, în direcțiile Berdiansk și Melitopol, în timp ce continuă să avanseze pe flancurile orașului Bahmut, fapt ce i-a obligat pe ruși să desfășoare două regimente de parașutiști în regiune, a declarat adjuncta ministrului ucrainean al Apărării, Hanna Mailar, citată de Kyiv Independent. În același timp, forțele ruse au lansat o ofensivă în regiunile Avdiivka, Marinka și Liman, în sud-estul Ucrainei. La Sumî, o dronă rusească a lovit o clădire de locuințe, omorând cel puțin doi oameni și rănind alți 17.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

„La dracu, ticălosul are o grenadă!”. Gestul extrem făcut de un soldat rus care a refuzat să se predea ucrainenilor

ACTUALIZARE 20:40 Scene de război filmate de soldații ucraineni în timpul unei misiuni de încercuire a rușilor, în direcția Bahmut. Imaginile sunt înregistrate de o cameră instalată pe echipamentul militarilor și prezintă opt minute de lupte intense.

Luptătorii ucraineni din Brigata a 3-a „Datsik” au luat cu asalt pozițiile ocupate de ruși în apropiere de orașul cucerit Bahmut. Mai mulți soldați ruși sunt capturați în timpul asaltului și primesc ajutor, în timp ce alți soldați refuză să se predea. Unul dintre ruși recurge la un gest extrem și se aruncă în aer. „La dracu, ticălosul are o grenadă!”, spune unul dintre soldații ucraineni, în timp ce se îndepărtează de inamic, iar pe fundal se aude o explozie.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional.

Comandantul forțelor speciale Ahmat ale lui Kadîrov a fost ucis în Donbas

ACTUALIZARE 20:15 Comandantul detașamentului de forțe speciale Ahmat al trupelor cecene, Evgheni Pisarenko, a murit pe frontul din Ucraina, a anunșat Apti Alaudinov, comandantul trupelor cecene. Pisarenko a mers pe front ca voluntar la începutul „operațiuni speciale”, adică al invaziei ruse în Ucraina, potrivit presei ruse de stat.

Evgheni Pisarenko, comandantul detașamentului de forțe speciale Akhmat, care lupta în Donbass, a murit, a scris Apti Alaudinov pe canalul său de Telegram. „Mulțumim părinților care au crescut un astfel de erou (Pisarenko Evgheni Valerievico - Dumnezeu să vă binecuvânteze și să se odihnească în pace)”, a scris Alaudinov.

Comisarul Dmitri Kulko a scris de asemenea despre moartea lui Pisarenko, care avea indicativul Balșoi (Mare), pe canalul său de Telegram.

Citește continuarea AICI

Prigojin, mesaj misterios din exil: „Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front”

ACTUALIZARE 19:00 Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, care a dispărut din spaţiul public din data de 24 iunie, când a declanșat o rebeliune armată eşuată în Rusia, a publicat luni un mesaj audio în care anticipează noi victorii ale rușilor pe front. „Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front”, spune Prigojin, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner. Foto: Profimedia Images

„Astăzi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult ca oricând.

Şi vă mulţumesc pentru asta”, declară Prigojin în mesajul difuzat de canalul Telegram „Grey Zone”, apropiat de Grupul Wagner. Potrivit lui Evgheni Prigojin, „Marşul dreptăţii”, care a durat 24 de ore, în cursul cărora mercenarii Wagner au străbătut circa 800 de kilometri şi aproape că au ajuns la Moscova, a avut ca obiectiv „lupta împotriva trădătorilor” şi „mobilizarea” societăţii.

Citește continuarea AICI

Un fost înalt responsabil din domeniul securităţii, acuzat de înaltă trădare, în Ucraina

ACTUALIZARE 18:45 Un fost înalt responsabil din domeniul securităţii este acuzat de autorităţile ucrainene de înaltă trădare, a declarat luni serviciul de contrainformaţii de la Kiev, într-un caz care scoate la lumină eforturile de eliminare a spionilor ruşi din interior, informează Reuters.

Astfel, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) şi Biroul de stat de anchetă au trimis rechizitoriul parchetului, conţinând cinci capete de acuzare împotriva fostului oficial, conform media de la Kiev.

Oleh Kulinici, care a condus filiala din Crimeea a SBU, a fost arestat în iulie anul trecut pentru recrutarea altor agenţi favorabili Rusiei la ordinele Moscovei.  Potrivit anchetatorilor, Kulinici a lucrat pentru Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) şi era supervizat de alţi foşti responsabili ucraineni ce au dezertat la Moscova, care a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina la 24 februarie 2022.

„Este un semnal clar pentru toţi cei care lucrează pentru inamic: SBU vă va găsi cu siguranţă şi vă va cere socoteală pentru tot ceea ce aţi făcut”, a declarat într-un comunicat şeful SBU, Vasil Maliuk, care a supervizat operaţiunea de reţinere a lui Kulinici.

Kulinici nu a putut fi contactat de Reuters pentru comentarii. Dacă va fi condamnat, el riscă până la 15 ani de închisoare.

Media ucrainene atrăgeau atenţia încă în momentul arestării lui Kulinici că este absolvent al Academiei FSB din Federaţia Rusă (până în 1992 - Şcoala Superioară a KGB în numele lui Feliks Dzerjinski), pe care a absolvit-o în 1994, adică deja când Ucraina era ţară independentă şi a servit în Serviciul Federal de Contrainformaţii al Federaţiei Ruse (care a început să se numească FSB în aprilie 1995), iar aceasta ar fi fost imposibil fără obţinerea cetăţeniei ruse.

Deja aceste trei elemente din biografia sa ar fi trebuit să-i blocheze calea nu numai către un post în Direcţia pentru serviciile speciale ucrainene, care s-a ocupat şi de Crimeea anexată de Rusia (din 2014), ci în genere în SBU, comenta la vremea respectivă publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli, reliefând legăturile acestuia cu Aleksei Derkaci, agent dovedit al serviciilor secrete ruse, fiul lui Leonid Derkaci, care în anii 1990 a fost şef al SBU.

Putin va vorbi la summitul alianţei de la Shanghai, la care Iranul este pe punctul să adere

ACTUALIZARE 18:20 India va găzdui marţi summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), alianţă regională căreia Iranul urmează să i se alăture şi unde preşedintele rus Vladimir Putin va lua cuvântul în format de videoconferinţă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Media de stat chineze au indicat că preşedintele Xi Jinping va asista de asemenea la summitul virtual al OCS - al cărei sediu se află la Beijing, dar este organizat de India, ţară ce asigură în prezent preşedinţia prin rotaţie a organizaţiei - alături de liderii celorlalte ţări membre.

Kremlinul a declarat luni că Vladimir Putin va participa la acest summit şi va rosti un discurs, fără să ofere mai multe detalii.

Va fi primul contact internaţional de această amplitudine al lui Putin, după ce luna trecută şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, şi-a condus forţele într-o rebeliune eşuată împotriva înaltei conduceri militare ruse, provocând o situaţie stânjenitoare pentru Kremlin.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că „aderarea cu drepturi depline a Iranului” va fi aprobată în cadrul acestui summit, care va fi prezidat de premierul indian Narendra Modi.

Iranul este foarte activ în prezent pentru a-şi reduce izolarea internaţională - strânge relaţiile cu China şi Rusia, se reconciliază cu vecinii săi arabi şi îşi diminuează tensiunile cu ţările occidentale.

„Această aderare este benefică atât pentru Iran, cât şi pentru organizaţie”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani, adăugând că „aceasta va avea efecte pozitive asupra dezvoltării economice” între ţările membre.

Premierul pakistanez Muhammad Shehbaz Sharif va participa de asemenea, calificând summitul drept un 'forum important pentru securitatea şi prosperitatea regionale', a transmis Ministerul de Externe de la Islamabad într-un comunicat.

Organizaţia de Cooperare de la Shanghai, creată în iunie 2001, grupează în prezent opt ţări: Rusia, China, Kazahstan, Tadjikistan, Kârgâzstan, Uzbekistan, India şi Pakistan.

Belarus şi Mongolia participă cu statut de observatori. Lavrov a afirmat recent că, în cadrul reuniunii OCS, va fi semnat un memorandum cu privire la „obligaţiile” Belarusului, aliat al Moscovei, „care va lansa de asemenea o procedură pentru aderarea cu drepturi depline” la această alianţă.

Crește numărul morților în urma atacului cu drone asupra unei clădiri din Sumî

ACTUALIZARE 18:00 Cel puțin două persoane au fost ucise și alte 19 au fost rănite în atacul cu drone rusești, de luni, asupra orașului Sumî, din nordul Ucrainei, relatează The Guardian.

O clădire oficială și două clădiri rezidențiale au fost avariate într-un atac efectuat cu patru drone, a declarat administrația regională Sumî pe Telegram. Anterior, autoritățile au raportat că o persoană a fost ucisă și alte 16 rănite.

O dronă rusescă a lovit o clădire la Sumî

ACTUALIZARE 15:57 O dronă Shahed de producție iraniană, lansată de ruși, a lovit o clădire de locuințe în Sumî, anunță agențiile de presă ucrainene. 

Explozia s-a soldat cu cel puțin un mort și mai 16 răniți.

Ucraina a recuperat 37 kmp de teritoriu 

ACTUALIZARE 15:24 Armata ucraineană a recucerit în ultima săptămână 37 de kilometri pătraţi de teritoriu în sudul şi estul Ucrainei, care se aflase sub controlul forţelor ruse, a anunţat luni adjuncta ministrului apărării ucrainean Ganna Maliar.

În sudul ţării, „teritoriile eliberate au sporit 28,4 kilometri pătraţi”, ceea ce aduce la 158,4 de kilometri pătraţi suprafaţa totală recucerită în această zonă după lansarea contraofensivei la începutul lunii mai.

În estul Ucrainei, forţele Kievului au recucerit 9 kilometri pătraţi.

„Inamicul rezistă, este în curs un duel foarte dur”, a subliniat Maliar. Potrivit acesteia, la finalul săptămânii trecute trupele ruse au lansat la rândul lor o ofensivă în apropiere de Svatove, în regiunea Lugansk.

Ruşii încearcă să avanseze către Lâman, oraş din regiunea Doneţk recucerit de armata ucraineană în toamna anului trecut.

Forţele ruse continuă să ocupe peste 45.000 de kilometri pătraţi în sudul Ucrainei, fără lua în calcul peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Luni dimineaţă, forţele armate ucrainene au raportat că au doborât 13 din 17 drone de fabricaţie iraniană Shahed care au vizat sudul şi estul Ucrainei.

În primele ore ale zilei de duminică au fost vizate de atacuri cu drone capitala Kiev şi oraşul Herson, mai multe persoane fiind rănite.

Zelenski: Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea

ACTUALIZARE 15:15 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru CNN că scopul său este să elibereze Crimeea.

„Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea. Cât timp Crimeea se află sub ocupația rusă asta înseamnă un singur lucru: războiul nu s-a încheiat încă”, a spus el.

Întrebat dacă există vreun scenariu în care ar putea exista pace fără Crimeea, Zelenski a răspuns: „Atunci nu ar fi victorie”.

Șoigu, prima declarație după căderea în dizgrație a lui Prigojin

ACTUALIZARE 14:52 Revolta mercenarilor Wagner a eșuat datorită loialității față de jurământ și datoria militară de care au dat dovadă militarii ruși, a declarat luni ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, într-o primă declarație după tentativa nereușită a lui Evgheni Prigojin de a răsturna conducerea armatei.

„Nu pot să nu abordez încă o întrebare, la care comandantul nostru suprem a dat deja răspunsuri exhaustive. Vorbim despre o tentativă de destabilizare a situației din Rusia în perioada 23-25 iunie. Aceste planuri au eșuat în primul rând pentru că personalul forțelor armate a dat dovadă de loialitate față de jurământul lor și față de datoria militară”, a declarat ministrul în cadrul unei teleconferințe cu conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse, potrivit agenției TASS.

Cum s-a filmat Kadîrov, după ce au apărut informații că e pe moarte: „Mâncăm pâine și altele. Avem o viață interesantă”

ACTUALIZARE 14:15 Liderul cecen Ramzan Kadîrov a publicat, luni, un mesaj video pe contul său de Telegram, după apariția unor informații potrivit cărora ar fi grav bolnav. În filmare apare și mana sa dreaptă, Adam Delimkhanov, despre care s-a spus că a fost rănit în Ucraina. Delimkhanov este comandatul trupelor cecene.

În videoclipul publicat pe Telegram, Kadîrov a negat zvonurile despre boala sa. Canalul de Telegram VCHK-OGPU a scris în seara zilei de 2 iulie că presupusa moarte sau rănire a lui Delimkhanov a fost înscenată. „Sursele spun că au mers în pelerinaj la Mecca, dar le era foarte frică de orice tentativă de asasinat și au răspândit informația că amândoi se aflau în spital pe patul de moarte”. Imediat după această postare, Kadîrov și Delimkhanov s-au înregistrat.

O nouă amenințare halucinantă a lui Medvedev: O apocalipsă nucleară este foarte posibilă

ACTUALIZARE 14:07 Confruntarea Moscovei cu Occidentul va dura zeci de ani, iar conflictul cu Ucraina ar putea deveni permanent, spune Dmitri Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate, într-un interviu pentru Gazeta Rusească. El avertizează din nou asupra unei apocalipse nucleare, scrie Reuters.

„Voi remarca un lucru pe care politicienilor de orice tip nu le place să îl admită: o Apocalipsă nucleară nu este doar posibilă, ci foarte posibilă”, spune Medvedev. 

Citește continuarea AICI.

FSB spune că a împiedicat o tentativă de asasinat a Ucrainei asupra guvernatorului pro-rus din Crimeea

ACTUALIZARE 13:23 Serviciul de securitate rus al FSB a declarat luni că a dejucat o tentativă de asasinat a ucrainenilor asupra lui Serghei Aksionov, șeful Crimeei susținut de ruși, arestând un agent ucrainean înainte ca acesta să poată arunca în aer mașina lui Aksionov, scrie Reuters.

FSB susține că a dejucat o tentativă de asasinat asupra guvernatorului prorus din Crimeea. Foto: Profimedia Images

FSB a anunțat într-o declarație că a arestat un cetățean rus recrutat ca asasin de către agenția de informații SBU a Ucrainei, care a urmat un antrenament în Ucraina. Planul său ar fi fost să arunce în aer mașina lui Aksionov, dar acesta fusese reținut în timp ce încerca să recupereze un dispozitiv exploziv dintr-o ascunzătoare.

UE vrea să salveze acordul pentru transportul de cereale pe Marea Neagră și este dispusă la concesii pentru Rusia

ACTUALIZARE 13:00 Uniunea Europeană ar putea permite Băncii Agricole Ruse (Roselhozbank) să deschidă o filială pentru reconectarea la circuitele financiare mondiale, în schimbul garantării acordului pentru transportul de cereale pe Marea Neagră, potrivit Financial Times. Roselhozbank este supusă în prezent sancţiunilor UE ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Planul, înaintat de Moscova prin intermediul canalelor de negocieri ale ONU, ar permite Băncii Agricole Ruse să creeze o filială care să se ocupe de plățile legate de exporturile de cereale, potrivit unor surse apropiate discuțiilor. Noua entitate ar avea permisiunea de a utiliza sistemul global de plăți SWIFT, care a fost închis pentru cele mai mari bănci rusești.

Un oficial de la Moscova recunoaște că 700.000 de copii ucraineni se află acum în Rusia

ACTUALIZARE 9:50 Circa 700.000 de copii din zonele de conflict din Ucraina au ajuns în Rusia, a afirmat duminică seara Grigori Karasin, şeful comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţie Ruse, camera superioară a parlamentului de la Moscova, citat de Reuters.

După ce forţele ruse au invadat Ucraina în februarie anul trecut, Moscova a susţinut că duce copii din teritoriile ucrainene în Rusia pentru a-i proteja pe cei rămaşi orfani sau abandonaţi în regiunile unde au loc lupte. Kievul afirmă însă că mulţi copii ucraineni au fost deportaţi ilegal, iar Statele Unite au arătat că mii de copii au fost luaţi de acasă cu forţa. Conform unei estimări a Washingtonului din iulie 2022, ruşi au „deportat forţat” 260.000 de copii; evidenţa ministerului ucrainean pentru integrarea teritoriilor ocupate consemnează în prezent 19.492 de copii deportaţi ilegal.

Kremlinul: Nu va exista o nouă mobilizare pentru a înlocui mercenarii Wagner

ACTUALIZARE 09:33 Un înalt responsabil parlamentar rus a respins ideea unei noi mobilizări pentru a-i înlocui pe membrii grupului paramilitar Wagner care nu mai luptă în Ucraina, informează luni AFP şi TASS, preluate de Agerpres.

„Preşedintele Federaţiei Ruse (Vladimir Putin) a spus clar, într-un mod uşor de înţeles şi precis, că nu va exista o nouă mobilizare”, a declarat Andrei Kartapalov, şeful Comitetului pentru Apărare din cadrul Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus.

„Nu este nicio nevoie de mobilizare în prezent şi (nici) într-un viitor apropiat”, a asigurat Kartapolov, într-un interviu pentru TASS.

Potrivit fostului comandant militar, „nu există câtuşi de puţin vreo ameninţare de diminuare a potenţialului de luptă” pe termen mediu şi lung, iar Moscova dispune de efective în cadrul forţelor armate ruse pentru a le înlocui.

„În momentul rebeliunii (eşuate), nu existau angajaţi ai grupului Wagner în prima linie, ei erau toţi la baze”, a adăugat Kartapolov.

După revolta sa eşuată din iunie în Rusia, şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat să se exileze în Belarus în urma unei medieri conduse de Minsk, aliat al Moscovei.

În conformitate cu termenii acestui acord, combatanţii Wagner au de ales între a pleca în Belarus, a se angaja în armata rusă regulată sau a se întoarce la viaţa civilă.

Evgheni Prigojin a dat asigurări că revolta lui nu viza răsturnarea puterii de la Moscova, ci salvarea grupului Wagner de la dezmembrare în favoarea statului major rus, pe care el îl acuză de incompetenţă în conflictul din Ucraina.

Pe 13 iunie, cu câteva zile înainte de revolta grupului paramilitar, Vladimir Putin declarase într-o discuţie cu jurnalişti că „deciziile privind mobilizarea” sunt luate „în funcţie de obiectivele pe care ni le fixăm, însă la ora actuală nu există o astfel de necesitate” (de mobilizare), potrivit site-ului Kremlinului

„Lupte grele” între ucraineni și ruși în zona podului Antonovski

Trupele ucrainene sunt angajate în „lupte grele” în zona podului Antonovski, regiunea Herson.

„Ucraina atacă forțele ruse pe direcțiile Berdiansk și Melitopol în regiunea sud-estică Zaporojie, „creând condiții pentru un avans rapid”, a declarat Hanna Mailar, adjuncta ministrului ucrainean al Apărării.

Pe frontul de sud-est forțele ucrainene se confruntă „cu o puternică rezistență inamică”. Astfel, rușii minează de la distanță (cu ajutorul lansatoarelor de rachete) rutele de avans ucrainene și își redesfășoară rezervele.

Ucrainenii mai fac progese pe flancul sudic al Bahmutului, unde au fost înregistrate „succese parțiale”. Pe flancul nordic, rușii au desfășurat două regimente de asalt aerian (parașutiști), în încercarea de a-i opri pe ucraineni.

În schimb, forțele ruse se află în atac în zona localităților Avdiivka și Marinka, în regiunea Donețk, precum și în Liman, oraș eliberat de ucraineni în aceeași regiune. Rușii mai avansează în apropiere de Svatove, regiunea Luhansk.

Scriitoarea ucraineană Victoria Amelina a murit în urma bombardamentului de la Kramatorsk

Victoria Amelina, scriitoare ucraineană care s-a ocupat de documentarea crimelor de război şi a fost rănită săptămâna trecută în atacul cu rachete ruseşti asupra unui restaurant din Kramatorsk, a încetat din viaţă, a anunţat grupul pentru libertatea de exprimare PEN.

Victoria Amelina, în vârstă de 37 de ani, a fost rănită atunci când o rachetă rusească a distrus marţi restaurantul Ria Pizza din oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, ucigând 12 persoane, inclusiv patru copii, şi rănind zeci de oameni. "Cu cea mai mare durere, vă informăm că scriitoarea ucraineană Victoria Amelina a decedat la 1 iulie la spitalul Mechnikov din Dnipro", a anunţat PEN Ucraina într-un comunicat publicat duminică pe pagina sa de Facebook. Amelina se afla în oraş împreună cu o delegaţie de jurnalişti şi scriitori columbieni, a precizat PEN. Ea a fost spitalizată cu "multiple fracturi craniene", potrivit unui chirurg care a tratat răniţii. Romanul ei, Dom's Dream Kingdom, a fost publicat în 2017 şi a fost preselectat pentru premiul Unesco pentru oraşele literaturii şi pentru premiul Uniunii Europene pentru literatură, potrivit PEN.

Ria Pizza din Kramatorsk, unul dintre cele mai mari oraşe din estul Ucrainei aflate încă sub control ucrainean, era un local popular printre soldaţi, jurnalişti şi lucrători umanitari. Moartea Victoriei Amelina ridică la 13 numărul victimelor atacului cu rachete de săptămâna trecută.

Televiziunea rusă anunță că „Prigojin și-a pierdut mințile” din cauza banilor

Televiziunea de stat rusă l-a acuzat duminică pe şeful Wagner, Evgheni Prigojin, că şi-a ieşit din minţi după ce a primit miliarde din banii publici, ilustrând noua naraţiune a puterii asupra grupului paramilitar de la revolta sa eşuată, notează AFP, preluată de Agerpres.

„Prigojin şi-a pierdut minţile din cauza unor sume mari de bani”, a afirmat Dmitri Kisilov, una dintre principalele voci ale aparatului mediatic al Kremlinului, în emisiunea sa săptămânală.

„Sentimentul de a crede că totul este permis a apărut cu mult timp în urmă, din cursul operaţiunilor (Wagner) în Siria şi Africa”, a continuat el. În opinia sa, acest sentiment a fost „întărit" după capturarea, anul acesta, a oraşelor Soledar şi Bahmut din Ucraina de către mercenarii lui Prigojin.

„El a crezut că se poate opune atât Ministerului rus al Apărării, cât şi statului şi preşedintelui în persoană”, a spus Dmitri Kisilov.

Pentru a ilustra această presupusă amăgire de grandoare a lui Prigojin, prezentatorul a afirmat, fără a furniza dovezi, că grupul Wagner a primit 858 de miliarde de ruble (8,8 miliarde de euro) din banii publici.

Potrivit lui Kisiliov, „unul dintre factorii majori” în revolta grupului Wagner este refuzul Ministerului rus al Apărării de a prelungi contractele suculente semnate cu grupul de catering Concord al lui Evgheni Prigojin. Revolta grupului Wagner, care a avut loc în weekendul precedent, a zguduit puterea rusă, în plin conflict în Ucraina.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Război în Ucraina: vești proaste pentru Kiev, oriunde s-ar uita pe linia frontului. Dar și Rusia este sub presiune

Japonia, îngrijorată de implicarea Coreei de Nord în războiul din Ucraina. Declarația ministrului nipon de externe, în vizită la Kiev

UE are dovezi „convingătoare” că o fabrică din China produce în secret drone pentru Rusia

O mitralieră telecomandată, similară cu cea din filmul „Șacalul”, cu Bruce Willis, este produsă de ucraineni

Partenerii noștri