Live

Raportul privind fabricarea de drone în China de către o firmă din Rusia supusă sancțiunilor este „profund îngrijorător”, afirmă NATO

Data publicării:
Deocamdata NATO nu acuza implicarea guvernului de la Beijing în această colaborare. Foto: Profimedia

Un purtător de cuvânt al NATO a declarat că un raport Reuters conform căruia Rusia a stabilit un program de arme în China pentru a dezvolta și a produce drone de atac cu rază lungă de acțiune pentru a fi utilizate în războiul său împotriva Ucrainei este „profund îngrijorător” și că „aliații NATO se consultă pe această temă”, scrie The Guardian.

Consiliul de securitate națională al Casei Albe a declarat că pare a fi un caz în care o companie chineză oferă asistență (letală) unei firme ruse sancționate de SUA.

Casa Albă nu a văzut nimic care să sugereze că guvernul chinez era la curent cu tranzacțiile implicate, dar China are responsabilitatea de a se asigura că întreprinderile nu furnizează Rusiei ajutor letal pentru a fi utilizat de armata sa, a adăugat un purtător de cuvânt.

IEMZ Kupol, o filială a companiei ruse de stat de armament Almaz-Antei, a dezvoltat și a testat în zbor un nou model de dronă numit Garpiya-3 (G3) în China, cu ajutorul specialiștilor locali, a relatat miercuri Reuters, citând două surse dintr-o agenție europeană de informații și documente pe care le-a examinat.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După 1.930 de zile de muncă și un miliard de euro cheltuit pentru o ”bijuterie”, au primit o mare lovitură din partea instanței

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA acuză Rusia că vrea să transfere arme rebelilor Houthi din Yemen: „Tragem un semnal de alarmă”

Reacția SUA după ce Putin a amenințat că va folosi armele nucleare dacă Rusia e atacată

Zelenski îi prezintă astăzi „planul victoriei” lui Biden. Cum vrea Ucraina să-l oblige pe Putin să facă pace

Serviciul special din Rusia a arestat șase persoane pe care le acuză de sabotaj în favoarea Ucrainei

Partenerii noștri