Live

Video Rachete americane din timpul Războiului Rece doboară drone rusești în Ucraina, „după decenii de așteptare”

Data publicării:
Sursă foto: X

Forțele ucrainene duc lupte grele în sudul țării împotriva asalturilor tot mai violente ale trupelor ruse, unde se află sub atacul continuu al dronelor. Soldații ucraineni reușesc să le doboare chiar și în condiții de întuneric, folosind rachete sol-aer americane din timpul Războiului Rece.

Comandamentul aerian Sud al armatei ucrainene a publicat imagini cu lupta împotriva dronelor rusești care atacă zona de sud a țării.

„În fiecare noapte, apărătorii cerului din sudul Ucrainei continuă să lupte din greu împotriva invadatorilor ruși. Videoclipul prezintă activitatea de luptă a brigăzii de rachete antiaeriene Herson în noaptea de 8 octombrie 2024”, se precizează în postarea care prezintă imagini din timpul luptelor de noapte.

Ucrainenii trag salve de mitralieră împotriva dronelor rusești, dar și cu rachete sol-aer care reușesc să doboare țintele inamice.

Surse specializate în conflictul dintre Rusia și Ucraina spun că este vorba de rachete sol-aer Hawk dezvoltate de Statele Unite în timpul Războiului Rece împotriva celui mai periculos oponent, Uniunea Sovietică. 

Rachetele cu rază medie de acțiune Hawk au fost realizate și îmbunătățite de Statele Unite începând cu anii 1950, pentru a fi înlocuite 40 de ani mai târziu cu sistemul antiaerian Patriot, deținut în prezent și de armata română. 

„Cele mai multe (rachete) HAWK sunt veterane ale Războiului Rece, doborând în sfârșit aeronave rusești după decenii de așteptare”, a remarcat OSINTtechnical, cont specializat în informații din surse deschise, pe rețeaua X.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina vrea un nou „summit pentru pace” anul acesta, la care să participe și Rusia. Care sunt condițiile Kievului

Ungaria blochează un ajutor de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina până după alegerile din SUA. „Strategia actuală nu funcţionează”

Cel puţin trei civili au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi într-un atac rusesc asupra oraşului Dnipro

Incendiul provocat de o lovitură ucraineană la un depozit petrolier din Crimeea încă nu a fost stins. Peste o mie de civili evacuați

Partenerii noștri